Ung företagsamhet (UF) och HF Karlskrona inleder samarbete

UF i Blekinge och handbollsklubben HF Karlskrona har valt att inleda ett samarbete för att ungdomar i östra Blekinge ska få ännu bättre förutsättningar med sitt företagande.

– Vi har ett stort företagsnätverk med många kloka företagsledare som kan öppna dörrar för framtidens entreprenörer. Vi vill arbeta med mycket mer än handboll och det här är ytterligare ett steg i den riktningen, säger Olof Ljungberg, klubbchef i HF Karlskrona.

Samarbetet är från båda parter tänkt att bli långsiktigt och förutom att de unga företagarna ska få tillgång till nätverk planeras även för en minimässa i samband med en ligamatch i februari.

– Ett samarbete med en av Blekinges största idrottsföreningar är en bra möjlighet för Ung Företagsamhet och våra unga företagare. Dels bidrar föreningen med bra kontakter, där våra unga entreprenörer kan få tips, råd och nätverk, dels blir det ett event den 11 februari i Brinova Arena. Det blir ett bra sätt för våra ungdomar att testa sina produkter och tjänster skarpt, säger Jennifer Stenfelt, regionchef på Ung Företagsamhet i Blekinge/Bromölla.

Den 11 februari tar HF Karlskrona emot Eskilstuna GUIF i Handbollsligan och då väntar minimässa där 15 UF-företag får möjligheten att visa upp sig inför en stor publik.

– Det blir ett bra tillfälle för ungdomarna att testa vingarna, inför vår stora UF-mässa den 6-7 mars på Blekinge Convention Center i Ronneby, säger Jennifer Stenfelt, regionchef på Ung Företagsamhet i Blekinge/Bromölla.

Handbollspubliken får alltså möjligheten att träffa på unga företagare samtidigt som de tittar på handboll av högsta klass.

– Våra matcher ska vara träffpunkter och våra besökare ska få möjlighet till mycket mer än handboll. Det här blir förhoppningsvis en bra upplevelse för de unga företagarna och för våra besökare, säger Olof Ljungberg, klubbchef i HF Karlskrona.

Erbjudandet om att vara en del av minimässan den 11 februari gick ut till UF-företag för några dagar sedan och platserna bokas upp snabbt.

Läs vidare

Årsmöte i HF Karlskrona

Under onsdagskvällen genomförde HF Karlskrona årsmöte för säsongen 2023/2024. Föreningen kunde återigen uppvisa ett positivt