Uddamålsförlust i derbyt mot Amo

Derbykänslan infann sig i både försnack och i starten av matchen. Det var hård kamp om varje boll.
Denna lördag var det gästerna från Alstermo som drog det längsta strået och vann med 24-25 (12-13)

Det var en jämn inledning där lagen verkligen fick slita för sina mål. Amo:s Daniel Steen inledde målskyttet och Tobias Nordahl kvitterade. 2-1 gjordes av HIF:s lagkapten och bäste målskytt Viktor Ahlstrand. 4-4 efter nio minuter och utvisning för HIF. 4-5 på tilldömda straffen, genom danske Mathias Mark Pedersen. Ett fantastiskt försvarsspel i numerärt underläge och ställningen var fortfarande 4-5 när HIF var fulltaliga. Lagen följdes åt till 9-9 när bortalaget gjorde ett miniryck till 9-11 genom två snabba mål av Oliver Olsson. Nästkommande minuter innehåller timeouts, gula kort och utvisning. Men inga mål. När halvtidssignalen ljuder är ställningen 12-13.
Kapten Ahlstrand blev HIF:s bäste målgörare med 10 mål.

I starten av andra halvlek var det ett annat HIF som fortsatte det fina försvarsspelet och fick nu med sig räddningar från Gustaf Banke. HIF leder med två vid 17-15 och 20-18. Amo får slita hårdare för sina mål och känslan är god inför avslutningen av matchen. När HIF även rycker till 23-19 med åtta minuter kvar är stämningen elektrisk i Brinova Arena. En timeout från Andreas Stockenberg i Amo förändrar dock matchbilden totalt. 7-6 i anfallsspel och ett HIF som inte kommer upp i samma fina nivå i anfallsspelet. Sista åtta minuterna får HIF tyvärr bara in en boll samtidigt som Amo gör sex. Slutresultatet skrivs till 24-25 genom Oliver Olssons mål med sekunder kvar. Tung förlust med uddamålet. Plusbetyg till Gustaf Banke som kom in och gjorde många fina räddningar.

Nästa match spelas borta mot Lindesberg söndagen den 13 oktober. Nästa hemmamatch är mot Kungälv lördagen den 19 oktober klockan 16:00.