U-laget har hittat formen – ny match ikväll!

HF Karlskronas U-lag verkar nu ha hittat formen och har de senaste 3 matcherna lyckats samla ihop 5 av 6 möjliga poäng efter den sega säsongsinledningen. Vi har gjort en avstämning med huvudtränaren Fredrik Larsson.

Förra helgen spelade ni mot Kävlinge HK och vann med 35-32. Hur ser du på den
matchen?

– En oerhört go seger! Matchen var en rätt böljande historia men tycker ändå vi har kontroll matchen igenom och följer vår matchplan bra. Det blev lite onödigt jämnt i slutet bara.

Ni gjorde även en bra insats förra helgen mot Eslöv där matchen slutade 28 lika. Vad tycker du sticker ut jämfört med i början av säsongen?
– Matchen mot Eslöv är kanske vår bästa match i division 2 i år. Vi har pratat mycket om attityd sista tiden vilket har gett rätt bra utdelning. Den stora skillnaden jämfört med de tidigare matcherna är att vi gör allt lite bättre och lite mer noggrannt. Vi tror på det vi gör men även attityden och inställningen gör sitt här vilket har varit viktigt för oss.

Ikväll spelar ni borta mot Halmstad IF. Hur är din känsla?
– Rätt bra känsla inför kvällens match men en oviss match på förhand då tabellen kanske ljuger lite. Halmstad är jumbo men har varit nära ett par matcher. Halmstad är som oss ett U-lag och deras trupp varierar en hel del men det är ett ungt lag likt oss så förväntar mig en tight match. Tycker det har sett bra ut sista matcherna, vi har pratat om lite smådetaljer bara som vi behöver bli lite bättre på för att kunna få full utdelning, avslutar U-lagets huvudtränare Fredrik Larsson.

FOTO: Håkan Erwing

Läs vidare

Årsmöte i HF Karlskrona

Under onsdagskvällen genomförde HF Karlskrona årsmöte för säsongen 2023/2024. Föreningen kunde återigen uppvisa ett positivt