Tyske Phil Döhler klar för HFK

Första delen av försäsongen är i gång för HF Karlskronas herrlag. Nästa säsong spelar laget i Handbollsligan och de sista detaljerna i truppbygget börjar komma på plats. Idag kan HFK glädjande meddela att nästa nyförvärv är den 27-årige målvakten Phil Döhler. 

Döhler har de fyra senaste säsongerna spelat för FH Hafnarfjordur i isländska ligan där han haft bäst räddningsprocent av alla målvakter de senaste två åren. Innan äventyret på Island tillhörde Döhler Bundesligaklubben Magdeburg.

– Målvakt är ju alltid en viktig position inom handbollen. Phil kommer förhoppningsvis vara en jobbig målvakt att möta och vi tror att han kommer att passa bra in i gruppen vilket vi är glada för, säger Tobias Karlsson, sportchef HF Karlskrona herr.

Phil Döhler är 193 centimeter lång och beskrivs som en kraftfull och offensiv målvakt som är placeringssäker. Nu är han laddad för att komma till HFK och spela i Handbollsligan.

– När HF Karlskrona visade intresse tyckte jag att det var en väldigt bra möjlighet. Både laget och klubben verkar vara i harmoni och tillsammans ska vi förhoppningsvis kunna ta ett kliv till. Jag vill bidra med räddningar och jag ser fram emot att spela inför fulla läktare i Brinova Arena, säger Phil Döhler.

Kontraktet är ett tvåårskontrakt som startar att gälla den 1 juli.

Bilden är ett montage.

Läs vidare