Tvåårskontrakt för lovande egna talangen

Jonathan Johansson, född 2004, fick under förra säsongen debutera för vårt herrallsvenska lag. Han gjorde det bra trots sin unga ålder och visade upp fina kvalitéer från sin position på vänsternio.

Till hösten börjar ”Joni” tredje året på Asperos handbollsgymnasium och gör det med ett färskt tvåårskontrakt.
Vår sportchef Tobbe Karlsson är glad att kunna presentera satsningen på vår egna talang.

– Vi vill vara en klubb som satsar långsiktigt och som utvecklar unga spelare. Jonathan är en talangfull spelare som kommer från den egna verksamheten, vilket känns väldigt roligt. Vi tror att Jonathan har en ljus handbollsframtid och det ska bli roligt att få följa hans utveckling de nästkommande två åren, säger Tobias Karlsson.

Tidigare i våras skrev klubben ett tvåårskontrakt med egne talangen Herman Iverfeldt (utlånad ett år till Anderstorp i division 1) och nu är det Jonathan Johanssons tur att skriva ett tvåårskontrakt.

– Det känns mycket bra med ett tvåårskontrakt. Jag är glad att klubben tror på mig och den långsiktiga satsningen tilltalar mig. Jag ska träna hårt och finnas tillgänglig för att spela både i herrallsvenskan och i vårt u-lag i division 2. En tuff sommar- och försängsträning väntar och jag ser verkligen fram emot att serierna drar igång igen, säger Jonathan Johansson.

Vår huvudtränare Mathias Ekstrand är nöjd med att Joni är klar för två år:

– Joni har tagit stora steg under säsongen som gått och vi hoppas att flera av våra unga killar jobbar hårt för att följa efter. Det krävs hårt arbete och Joni visar verkligen att det betalar sig. Jag både tror och hoppas att fler killar kan ha samma utveckling framöver, det är viktigt för både vårt allsvenska lag och vår klubb, säger Mathias Ekstrand.

Foto: Håkan Erwing

Läs vidare

Årsmöte i HF Karlskrona

Under onsdagskvällen genomförde HF Karlskrona årsmöte för säsongen 2023/2024. Föreningen kunde återigen uppvisa ett positivt