Tung värvning från Kristianstad

Den herrallsvenska truppen fylls på med tyngd och kraft genom William Bengtsson från IFK Kristianstad. Han är knappt två meter lång och väger drygt 100 kilo och är tänkt att bidra både defensivt och slåss om en plats offensivt.

Bengtsson är en lovande spelare född 2000 med 10 U-landskamper från bland annat VM för killar födda 2000-2001. Hans bakgrund är som vänsternia men omskolas mot att bli linjespelare.

– William är en väldigt fysisk spelare som kommer att bidra med mycket styrka och storlek i försvarsspelet. Det var ganska nyligen han omskolade sig till mittsexa och det ska bli kul att få jobba vidare med hans utveckling i anfallsspelet, säger HIF:s tränare Mathias Ekstrand.

William Bengtsson beskrivs som en väldigt seriös och professionell människa och bedöms kunna bidra med mycket till HIF:s spelargrupp. Bengtsson är nöjd med flytten till Karlskrona och har siktet inställt:

– Det ska bli väldigt spännande och framför allt roligt att tillhöra HIF Karlskrona i två år framöver. Ett lag med många unga och lovande spelare som verkar vara ett sammansvetsat gäng med mycket glädje. Mina förväntningar är att vi ska ta steget upp till Handbollsligan nästa säsong och att jag själv ska utveckla mitt offensiva spel och få mycket speltid, säger William Bengtsson.

Samarbetet mellan HIF Karlskrona och IFK Kristianstad är fortsatt bra och handlar såväl om arenautrustning som spelare. I William Bengtssons fall handlar det om ett tvåårigt lån.

IFK Kristianstads sportchef Jesper Larsson om William och samarbetet:

– William har tagit väldiga kliv den senaste säsongen där han har gått från niometer till mittsex. Att han redan nu står väldigt bra i defensiven vet alla, men med tanke på att han behöver utveckla sina offensiva kvaliteter kom vi tidigt överens om en utlåning. Vi ser det som en situation vi alla vinner på. Han kommer till Karlskrona och får möjligheten att växa i en bra miljö, samtidigt som vi kommer att ha ögonen på honom. Ett bra samarbete mellan IFK och HIF gynnar både spelare och klubbar, säger Jesper Larsson, sportchef IFK Kristianstad.

Även HIF:s sportchef Tobias Karlsson är nöjd både med samarbetet och med värvningen av William Bengtsson:

– Vi är såklart glada att kunna bygga vidare på det fina samarbetet med IFK Kristianstad. William ger oss fler alternativ och passar bra in i den typen av spelare som vi gärna vill ha hos oss, säger Tobias Karlsson.

Kontraktet gäller från den 1 juli och i två säsonger framöver.

Läs vidare