Tuffa träningsmatcher i Brinova Arena

HIF Karlskrona kan nu presentera tre av klubbens träningsmatcher och det blir celebert besök i Brinova Arena Karlskrona. Sammandraget går av stapeln 21-23 augusti.

Deltagande lag förutom HIF Karlskrona är regerande svenska mästarna IK Sävehof, storklubben Ystads IF, anrika Hammarby och rivalerna Amo HK.

För HIF Karlskrona är det bra motstånd som kommer till Karlskrona.

– Vi är glada för att få mäta oss med riktigt bra motstånd under försäsongen och vi tror att det kommer vara väldigt värdefullt för oss. Hammarby med sitt oortodoxa spel, Sävehof med sin fart och Ystad med sin erfarenhet och tunga skytte kommer ge laget goda möjligheter att förbereda sig inför Herrallsvenskan som drar igång i september, säger HIF Karlskronas sportchef Tobias Karlsson.

Träningsmatcherna kunde blivit en publiksuccé men under rådande pandemi och med Folkhälsomyndighetens riktlinjer blir det troligtvis inför tomma läktare. Däremot kommer klubben att satsa på en gedigen tv-produktion och ge handbollstörstande både karlskroniter och andra chansen att se matcherna genom att köpa stream till enskild match, en särskild dag eller till hela sammandraget.

– Vi kommer att sända matcherna via plattformen Sportsground och tillsammans med lokala Nordic Frames kommer vi leverera en produkt som folk uppskattar, det är vi övertygade om, säger Tobias Karlsson.

Hela programmet i sammandraget:

Fredag 21/8 

18:00 HIF Karlskrona – Ystads IF

20:00 IK Sävehof – Hammarby

Lördag 22/8 

14:00 Ystads IF – IK Sävehof

16:00 HIF Karlskrona – Hammarby IF

Söndag 23/8 

12:00 Hammarby IF – Amo HK

14:00 IK Sävehof – HIF Karlskrona

Läs vidare