USM = ”Tuffa men roliga matcher”

Kristianstad HK, Lödde och Tyresö. Så ser helgens motstånd ut för de tjejer i HFK som ska spela USM steg 1 för 17- och 18-åringar. 
Det kommer att bli tuffa men roliga matcher, säger mittsexan Anna-Maja Hansson. 

Det är torsdag kväll och HFK-tjejerna födda 2004 och 2005 har sin sista träning tillsammans för att förbereda sig inför helgens tre USM-matcher som ska spelas i Brinova Arena. Fokus den här träningen är att försöka spela ihop laget så mycket som möjligt och samtidigt sätta lite fler detaljer i försvarsspelet. Men först får vi en pratstund med mittsexan Anna-Maja Hansson och niometersspelaren Emilia Persson som båda ser fram emot helgens drabbningar i arenan. Drabbningar som innebär möten med Kristianstad HK, Lödde Vikings och Tyresö handboll.

Maja och Emilia tror att det kommer att bli riktigt tuffa matcher men att de absolut har chansen mot samtliga lag. 
– Kristianstad har vi ganska bra koll på eftersom vi har spelat mot dem flera gånger, även om vi inte vet vilka spelare de kommer med just den här helgen. Lödde mötte vi förra året i Svenska cupen och vi vet att de är väldigt, väldigt starka i år också. Tyresö har vi aldrig har mött, men Stockholmslag är alltid bra skolade. Det blir tuffa men roliga matcher, säger Anna-Maja.
– Lödde blir helt klart tuffast men dagsformen kan bli avgörande, fyller Emilia i.

HFK arrangerar USM steg 1 för samtliga sex årskullar och i helgen spelar både F18 och P18 sina matcher i Brinova arena. Det kommer bli en fartfylld helg och tjejerna hoppas på mycket publik i hallen.
– I år spelar vi helt utan restriktioner vilket jag tror kan leda till att det blir ett stort evenemang. Jag hoppas verkligen att många vill komma hit och titta på handboll i toppklass, säger Anna-Maja Hansson. 

Så här spelar F18 sina matcher:
Lördag: 11:50 mot Kristianstad HK
Söndag: 09.20 mot Tyresö
Söndag: 15.20 mot Lödde

Så här spelar P18 sina matcher:
Lördag: 12.50 mot Ystads IF HF
Lördag: 17.20 mot IK Baltichov
Söndag: 10.50 mot Täby centrum HK
Söndag 15.20 mot Norrköpings HK

Hjärtligt välkomna att heja fram HFK-lagen i helgen! 

Läs vidare