Tuff värdemätare för damerna

Efter speluppehåll förra helgen på grund av sjukdom hos motståndarna är det äntligen dags för match igen för vårt damlag.  

Det väntas bli en tuff match hemma i Brinova Arena mot LUGIS utvecklingslag HK Farmen. 

Framskjuten match blev extra träningspass förra helgen och lite mer tid att slipa på detaljerna inför mötet med HK Farmen. Ett lag som förväntas ligga i toppen i serien och som har två vinster och en förlust på kontot när de kommer till Karlskrona i morgon eftermiddag. 

HFK har två vinster i bagaget och senast mot IK Lågan borta, vinst med 16-32, såg det riktigt bra ut i stora delar av matchen även om början var lite trevande. 

Inställd match förra helgen, hur påverkar det laget? 
– Match är ju egentligen en examination av en veckas träningar och det är klart att vi var sugna på att spela. Samtidigt så gav de oss lite extra tid att gå lite hårdare på vissa moment på träningarna. Vi har haft tid att titta på Farmen när de spelade mot Lödde och de har många spelare som även spelar i SHE och vi har lite samma tänk i vårt spel. Det kommer bli en tuff match, det är klart, säger Karl-Johan Arlehall Lång. 

Förväntat toppmöte i morgon, vad vill du se på plan?
– Jag förväntar mig att vi är extremt taggade. Vi har haft en bra träningsvecka och är bra förberedda. Jag förväntar mig att vi fortsätter att spela i ett högt tempo och vågar tro på oss själva och vår spelidé.

 Det blir ju en riktig värdemätare? Hur viktigt är det att vinna en sådan här match med tanke på att vi gärna vill tillhöra toppen i den här serien?
– Alla matcher är självklart viktiga. Men visst är det viktigt att vi kan hålla en bra nivå och prestera och få med oss resultaten om vi vill ligga högt upp i serien. Jag tror inte att topplagen kommer att tappa särskilt många poäng, och då gäller det att hänga med, säger damtränaren. 

Och slutligen, hur ser det ut i laget
– Det ser mycket bra ut, vi mönstrar fullt lag i morgon.

MATCHSTART 13:30 – Brinova Arena!

Du som har säsongskort går in gratis och sitter med fördel kvar för att se herrlaget som börjar 16:00. Biljett till damlaget skaffar du i entrén. Biljett till herrarnas match skaffar du här: https://www.nortic.se/dagny/show/160971

HJÄRTLIGT VÄLKOMNA TILL BRINOVA ARENA! 

Läs vidare

Årsmöte i HF Karlskrona

Under onsdagskvällen genomförde HF Karlskrona årsmöte för säsongen 2023/2024. Föreningen kunde återigen uppvisa ett positivt