Tuff match väntar våra damer!

Helgens bortamatch mot Staffanstorp blev framskjuten men ikväll är det äntligen dags för match för vårt damlag. 

Kalmar står för motståndet på bortaplan och det kommer bli en tuff match, tror tränare Karl-Johan Arlehall Lång. 
– Kalmar har ju blivit lite av rivaler för oss. Tjejerna har spelat i samma serie under lång tid och mött varandra intensivt. Båda lagen har varit topplag och det har alltid varit tuffa matcher. Dessutom kom Kalmar före oss i tabellen förra året och vi har inte vunnit mot dem på ganska lång tid, så vi är revanschsugna. 

Kalmar ligger femma i tabellen, vad väntar tror du?
– De har bara förlorat mot de andra topplagen. Vi kan förbereda oss på ett väldigt fysiskt spel. Varje spelare måste utnyttja sina individuella färdigheter så bra de kan, hålla fokus på vår spelidé och inte låta sig bli irriterad om man får en tjuvsmäll till exempel. Vi ska hålla oss till vår matchplan och se till att hjälpa varandra. Det är det vi kan påverka, säger vår damtränare. 

Ni är obesegrade och kan ta den åttonde raka segern. Känner tjejerna press?
– Klart att alla känner en press, men nervositet och press är en del av idrotten och något som man måste lära sig att hantera. Jag ser det som att vi har satt oss i den här situationen genom att ha gjort något väldigt bra. Det är en välförtjänt nervositet som tjejerna måste lära sig att kanalisera och försöka njuta av. Men vi är det jagade bytet nu eftersom vi är obesegrade, det ska man vara medveten om som ytterligare en sak som laget ska hantera. Men vi pratar mycket om det här för att kunna vara så väl mentalt förberedda som möjligt. 

Läget i laget, alla spelbara?
– Agnes Andersson, från juniorlaget, kliver in i stället för Amanda Sahlin på målvaktssidan.

HÄR KAN DU SE DAMERNAS BORTAMATCH https://handbollplay.se/kfum-kalmar-hk-damer/games/g/54wuv09

Läs vidare

Årsmöte i HF Karlskrona

Under onsdagskvällen genomförde HF Karlskrona årsmöte för säsongen 2023/2024. Föreningen kunde återigen uppvisa ett positivt