Tuff match väntar mot Ystads IF

I eftermiddag beger sig vårt herrlag till Ystad för att ta sig an Ystads IF i den sista gruppspelsmatchen i ATG Svenska cupen. Vi tog ett kort snack med vår huvudtränare Mathias Ekstrand.

Vinst i senaste cupmatchen mot Vinslöv, hur ser Du på den matchen?
– Det var positivt att vi lyckades vinna matchen så vi är säkrade att spela vidare i Svenska Cupen. Jag tycker att vi gör en stabil och bra försvarsinsats egentligen matchen igenom och Phil Döhler i mål gör en väldigt bra match. Anfallsspelet i första halvlek är jag inte så nöjd med men jag tycker att vi lyckades justera ett par saker och göra en bättre andra halvlek anfallsmässigt.

Ny match ikväll, hur har snacket gått inför kvällens drabbning?
– Vi har bara pratat om hur vi ska fortsätta utveckla vårt spel. I och med att båda lagen är vidare till åttondelsfinal så kan denna match ses lite mer som en vanlig träningsmatch där vi kan fokusera på våra utvecklingspunkter och på att dela ut speltiden ordentligt. Med det sagt så vill vi alltid vinna dom matcherna vi ställer upp i, jag vill se ett hungrigt lag.

Någon särskild spelare eller något i deras spel att se upp med?
– Ystads IF är ett otroligt bra lag med många stjärnspelare. Däremot ligger denna match precis mellan deras europamöten mot Hannover så det är svårt att veta om dom eventuellt ställer över någon spelare. Oavsett så har dom kvalité rakt igenom och det blir en bra match för oss att få.

Hur ser läget ut i truppen?
– Trym Skoglund, Axel Söderqvist och Olafur Gudmundsson fortsatt skadade och kommer inte till spel. Övriga ska finnas tillgängliga om ingenting händer.

HF karlskrona är redan klart för slutspel i cupen. Den sista gruppspelsmatchen spelas kommande söndag och först därefter ska slutspelet lottas. Vinner vårt herrlag ikväll får laget möta en grupptvåa och förlorar herrarna möter de en gruppetta. Vi återkommer självklart med datum för HFK:s matcher.

#EnKlubb
#AlltidFramåt
#HFKarlskrona

Läs vidare