Tuff bortamatch mot Alingsås väntar!

HFK förlorade senaste hemmamatchen mot ett formtoppat IFK Skövde. Ikväll ska våra herrar försöka ta revansch mot ett duktigt Alingsås! Vi har tagit ett kort snack med vår huvudtränare Mathias Ekstrand.

Förlust med tre bollar men med lite bättre skärpa i avsluten i avgörande lägen kunde Ni gått ifatt i andra halvlek, eller vad säger Du om matchen Mathias?

– När vi tappar efter så pass stort i inledningen av matchen så krävs det i princip en felfri andra halvlek för att kunna gå förbi ett lag som Skövde, jag tycker vi gör ett gott försök men lyckas inte riktigt hela vägen. Jag tycker vi inleder matchen bra försvarsmässigt men det är vårt anfallsspel som gör att vi hamnar efter från start. 

Chans till revansch ikväll mot Alingsås på bortaplan. Hur går snacket inför den matchen?
– Vi har blickat vidare snabbt mot denna match som återigen blir en tuff men rolig utmaning. Alingsås borta är alltid en tuff match och när de nu kommer med en förlust i ryggen så kan vi räkna med ett extra laddat Alingsås. Vi fortsätter att jobba med vårt spel och de delarna vi känner behöver utvecklas, men självklart har vi pluggat in Alingsås och satt en plan för hur vi ska ta oss an denna match. 

Någon särskild spelare eller något i deras spel att se upp med?

– Alingsås har skickliga spelare på samtliga positioner och en stark bredd i truppen. Mathias Pedersen och Johan Nilsson är alltid spelare som sticker ut med sitt målskytte och vi vet sen tidigare vilka fina kvalitéer Gustav Jönne har i sitt försvarsspel. Det går dock inte att fokusera på några enskilda spelare då Alingsås har ett fint kollektiv där många spelare bidrar.

Matchstart 19:00!

Matchen visas hos vår officiella livepartner TimeOut Lyckeby och du bokar bord på 0455-107 77. Uppge att du vill se HFK!

För dig som inte åker till varken Alingsås eller TimeOut så visas självklart alla herrlagets matcher på https://handbollsligan.live/

Läs vidare