Trotjänaren Nordahl stannar minst ett år till

Tobias Nordahl kom till klubben 2017 och är nu inne på sin sjätte säsong. Rollen som den snart 29-årige vänsternian haft i år är en mer utpräglad försvarsroll. Och just i försvaret har Nordahl verkligen klivit fram och varit en av lagets viktigaste pjäser.

– Vi är mycket nöjda att Tobias förlänger kontraktet med ytterligare ett år. Med tanke på en spökande axel har försvaret blivit hans huvudsyssla och det har han gjort väldigt bra. Det är också en kulturbärare och den som tillbringat längst tid i klubben ur nuvarande trupp, även det är en viktig del i vårt lagbygge. Vi vill jobba långsiktigt och med kontinuitet, vilket Nordahl står för, säger Tobias Karlsson, sportchef i HF Karlskrona.

Tobias Nordahl själv är väldigt nöjd med förlängningen av kontraktet och ser fram emot ytterligare ett år i HF Karlskrona.
– Det var ett självklart val för mig. HF Karlskrona har allt att erbjuda för att jag ska kunna bli en bättre handbollsspelare och jag känner att jag fortfarande har mer att ge, både offensivt och defensivt. Jag tror verkligen på det laget vi har och jag vill fortsätta vara en del i den utvecklingsresan vi gör, säger Tobias Nordahl.

Likväl som klubben och supportrarna har tagit Nordahl till sitt hjärta har även Tobias själv en tydlig uppfattning om HF Karlskrona.
– Klubben har och kommer alltid att ha en stor plats i mitt hjärta. Jag har fått hjälp både i med- och i motgång genom åren och det är jag otroligt tacksam för. Det är få förunnat att kunna säga de orden, men jag menar verkligen vartenda ord. Det är även en klubb som andas handboll och har en fin framtid. Jag är stolt över att vara med på den fortsatta resan, säger Tobias Nordahl.

Även ute i klubbens alla led är Tobias en omtyckt person som alltid bjuder till, oavsett om det är att hjälpa till i kiosken eller ge tid till supportrar.
– Tobbe är en av de där spelarna vi alla har lärt oss att tycka om. Han ger alltid allt på och utanför planen och det är viktigt för alla ungdomar att se och ta efter. När Tobbe är bra, då är vårt herrlag bra. Och att vi nu får minst ett år till med Tobbe är vi väldigt glada för, säger Olof Ljungberg, klubbchef i HF Karlskrona.

Foto: Magnus Lejhall

Läs vidare

Årsmöte i HF Karlskrona

Under onsdagskvällen genomförde HF Karlskrona årsmöte för säsongen 2023/2024. Föreningen kunde återigen uppvisa ett positivt