Tredje raka segern kom borta mot Tyresö

HIF vinner mot Tyresö på bortaplan och inkasserar därmed sin tredje raka seger inför juluppehållet. Det blev en tuffare match nu mot Tyresö som hade sina sjuka spelare tillbaka i spel. Det var jämnt i början på matchen men HIF har svårt att sätta sina lägen. Tyresö leder med tre bollar, 9–6 och 11–8, vid två tillfällen i mitten på halvleken och HIF får lita till sitt försvarsspel för att hålla sig kvar i matchen.

Uros Tomic i målet är som vanligt en säker sista utpost, 18 räddningar totalt i matchen. Därefter har HIF en bra period och kan göra tre raka mål och man är ifatt med tio minuter kvar av halvleken. HIF håller sedan jämna steg med Tyresö halvleken ut och det är helt jämnt i paus; 15–15.

I andra halvlek står matchen och väger, lagen följs åt i målprotokollet och med kvarten kvar är det helt jämnt. Efter ett straffmål av Jesper Sivertsson och en dubbeltvåa på en Tyresöspelare tar HIF tag i spelet och matchen. Med nio minuter kvar har HIF ryckt åt sig en fyramålsledning, en ledning som man aldrig släpper. Karl Jönsson och Tobias Nordahl firar stora triumfer i andra halvlek och Uros målvaktsspel gör att HIF kan rycka ifrån och vinna med sju bollar, 26–33. Uros Tomic blev dessutom utsedd till bästa bortaspelare.

Detta var sista matchen innan juluppehållet och nu kan laget fira jul med tre raka segrar. Nästa match spelas mot Skånela på hemmaplan lördagen den 8/1 klockan 16:00. Då är Ni alla välkomna till Brinova Arena. Kroppkakefest står på menyn!