Tredje raka segern för herrlaget genom kross mot IFK Ystad

HF Karlskronas herrar tog, på lördagseftermiddagen, emot förra årets handbollsligalag IFK Ystad. På förhand en riktigt tuff match, men hemmalaget kom ut till matchen och visade att denna matchen skulle bara vinnas. HFK tog tag i taktpinnen direkt från start och gav inte pågarna från Ystad något utrymme. Starkt försvarsspel, tålamod i anfallsspelet och ett snabbt kontringsspel när tillfälle gavs gav HFK ett försprång med åtta bollar, 20–12, i första halvlek. En fantastiskt fin halvlek av vårt herrlag!

I inledningen av andra halvlek rivstartar hemmalaget och gör 5-2 på 5 minuter och ställningen är 25–14. Efter detta kan inte Ystad komma igen trots försök med 7 mot 6-spel. HFK gör för dagen en mycket gedigen insats och när matchens lirare, Kalle Jönsson, i slutskedet gör fyra raka mål från sin kant, 10 totalt, då står publiken upp i Brinova Arena och hyllar laget. Två sköna poäng mot ett lag som har ambitionen att kämpa om topplaceringarna.

Efter matchen var tränare Ekstrand otroligt nöjd med spelet. Särskilt med försvarsspelet som skapade förutsättningar för kontringar och att laget hade tålamod i anfallen och kunde hålla nere de tekniska misstagen.

HFK vinner till slut med 38–26 och tar därmed sin tredje raka seger i serieinledningen. Nu väntar Kungälvs HK på bortaplan lördagen den 8/10 klockan 16:30.

Målskyttar HFK (herr):
Karl Jönsson 10
Filip Psajd 6
Axel Söderqvist 6
Hugo Sivertsson 5
Linus Andersson 4
Jesper Järlfors 2
Markus Viitkar 2
Gustaf Hallén1
Anton Persson 1
Uros Tomic 1

Publik: 1197 personer

Foto: Torbjörn Sunesson

Läs vidare

Årsmöte i HF Karlskrona

Under onsdagskvällen genomförde HF Karlskrona årsmöte för säsongen 2023/2024. Föreningen kunde återigen uppvisa ett positivt