Tre timmar kvar – kort snack med Mathias!

Drygt tre timmar till avkast i Handbollsligapremiären mot Amo HK och vi har tagit ett kort snack med vår huvudtränare Mathias Ekstrand!

Försäsongen och svenska cupäventyret är över, hur ser Du på förberedelserna inför handbollsligapremiären?
– Det har som vanligt varit en väldigt intensiv period med mycket hårt arbete. Det ska bli otroligt roligt att få sätta igång säsongen på allvar och jag tycker att våra förberedelser har varit helt okej. Matcherna i Svenska Cupen har varit väldigt nyttiga för oss och jag hoppas att vi kan förbättra våra prestationer för varje match som spelas.

Seriepremiär mot förra årets allsvenska antagonist Amo HK, i ett fullsatt Brinova arena, vad har Ni pratat om inför den matchen?
– Vi har såklart förberett oss så gott vi kan inför den här supertuffa matchen. Vi har analyserat vår senaste match mot Hammarby för att hitta våra förbättrings punkter, men såklart också analyserat Amo och deras spel. Det kommer vara mycket anspänning och vilja i matchen så jag tror att den mentala delen blir viktig.

Någon särskild spelare eller något i deras spel att se upp med?
– Amo har fått ihop ett otroligt namnkunnigt lag så det är svårt att välja ut några särskilda spelare, men såklart att en spelare som Minik Dahl Høegh sticker ut och har varit en svår spelare för oss tidigare. Men det är väldigt bra spelare på samtliga positioner så vi behöver se upp med väldigt mycket, det kommer krävas en riktigt bra prestation av oss.

Mycket folk väntas till matchen, många Alstermofans lär dyka upp. Vad betyder en fullsatt arena i en seriepremiär för laget och spelarna?
– Det är en otroligt härlig upplevelse att få starta igång handbollsligan med en fullsatt arena och ett stort intresse. Dessa matcher är anledningen till att vi håller på med det här och det är en ynnest att få vara en del av det. Killarna i laget är väldigt taggade och det stödet vi får av våra supportrar betyder väldigt mycket för oss.

Matchen börjar klockan 19 och vi väntar mycket folk i arenan. Vi uppmanar alla våra besökare att komma i god tid! Det finns ett fåtal biljetter kvar på våra kortsidor. Ni hittar biljetterna här!

VARMT VÄLKOMNA!

#EnKlubb
#AlltidFramåt
#HFKarlskrona

Läs vidare