Torslanda borta. ”Med fart i kontring och attackspel”

På söndag väntar ny match för vårt hittills obesegrade damlag i division 1. Det är Torslanda på bortaplan som gäller. Ett Torslanda som förra året nekades, av sin styrelse, att avancera till allsvenskan. Det blir en tuff match mot ett bra lag alltså. Matchstart 13:00. Vi tog ett snack med damlagets tränare Kalle Lång.

Det blev ny seger i senaste matchen mot HK Malmö efter en riktig holmgång och en viktig tvåpoängare mot ett lag som troligtvis kommer att hålla till i toppskiktet i slutet på säsongen. Det var först i andra halvlek som segern kunde säkras. Hur ser du på matchen mot HK Malmö? 

– Vi är givetvis nöjda med två poäng och överlag en bra prestation. I andra halvlek blir tempot och kvalitén i vårt kollektiva kontringsspel avgörande då vi succesivt maler ner Malmö. Vi är nöjda med hur vi följde vår gameplan ur den aspekten matchen igenom, och vi visar att vårt kontringsspel håller en väldigt hög nivå, säger Kalle Lång.

Utveckla gärna hur du tänker kring utvecklingspunkter och engagemanget…

– Det finns delar i försvar/anfall som vi anser vi kunde gjort bättre men det är ju också en del i den utvecklingsprocess vi är inne i. Där det skall finnas en strävan att alltid bli bättre vecka för vecka, träning för träning. Där vi tränare och spelare skall komma till träningarna med inställningen att ”idag skall jag göra mitt bästa för att utveckla både mig själv och mina medspelare”. Så mot Malmö och under säsongen hittills har vi spelat bra handboll men vi skall inte bli belåtna utan hela tiden hjälpas åt att utveckla vårt spel, träning för träning. “Commitment” till processen är otroligt viktigt för att skapa framgång. Den stora utmaningen är orka göra detta över tid, dag ut och dag in, men det är något som vi som grupp påminner varandra om och tillsammans hjälps åt att hålla levande.  

Ny match på söndag och denna gång väntar, ännu ett förmodat topplag, HK Torslanda på bortaplan. HK Torslanda har tre vinster och två förluster efter fem spelade matcher och parkerar på en sjätteplats i tabellen. Vad tänker du kring Torslanda? 
– Torslanda kom tvåa förra året i division 1 och hade en plats till Allsvenskan eftersom S-Hof som vann serien inte får avancera i seriesystemet. Men föreningen valde att inte ta den platsen som då gick till Alingsås istället. Så givetvis finns det kvalitét i laget och vi är inställda på att det kommer krävas en bra prestation från vår sida på söndag. Det är vårt egna spel och agerande som står i fokus inför matchen på söndag även om vi givetvis är medvetna om vilka kvalitéer som spelarna i Torslanda besitter.

Vad blir viktigt för er?
– Vi kommer vara noggranna i våra avtal i försvarsspelet, spela aggressivt och resolut. Sedan kommer vi se till att vi spelar med fart, i kontring och attackspel. Vi kommer sätta våra spelare i positioner där chansen att lyckas är hög. Vi kommer spela med fart, energi och självförtroende.  

Matchstart på söndag kl. 13:00 och matchen sänds på Handball Play: https://handbollplay.se/torslanda-hk-dam/games/g/1w1dql8b

Läs vidare