Tobias Nordahl förlänger kontraktet

Idag kan HF Karlskrona meddela att Tobias Nordahl stannar även nästa säsong. Försvarsgeneralen och vänsternian kom till klubben 2017 och är nu inne på sin sjunde raka säsong. Det blir som minst även en åttonde.

– Det känns fantastiskt kul att köra vidare i klubben. Jag gör nog min bästa säsong sedan debutsäsongen och därför kändes det givet att fortsätta, även om min livssituation förändrats mycket på sju år, säger Tobias Nordahl.

Nordahl, som är född 1994, kom till klubben som 23-åring från division 1 och Vinslövs HK. Sedan dess har det blivit två säsonger i Handbollsligan, fyra i allsvenskan och nu tillbaka i ligan. Samtidigt har Tobias fått en dotter, flyttat tillbaka till Karlshamn och jobbar nästan heltid på EKS AB.

– Handboll är lika roligt nu som då och det har triggat mig ordentligt när vi äntligen gick upp i ligan igen. Jag var ju med när vi åkte ur, men märker också vilket arbete som lagts ner de senaste åren i hela klubben, med både organisation och kring laget. Den här gången känns klubben verkligen redo, sen är det upp till oss i laget att förvalta det också, säger Nordahl.

HF Karlskronas huvudtränare på herrsidan, Mathias Ekstrand, har haft Tobias Nordahl i laget under de snart fyra säsongerna Mathias varit i klubben.

– Det är en väldigt viktig förlängning för oss. Nordahl har gjort en väldigt fin säsong och bidrar både bakåt och framåt. Inför säsongen såg jag kanske honom främst som en försvarsspecialist, men han har även visat att han är ett farligt hot från niometer med sitt skytte och assistspel, säger Mathias Ekstrand.

Foto: Håkan Erwing

Läs vidare