”Tjejerna har visat vilka förebilder de är som människor och handbollsspelare”

Lördag 14:00 i Brinova Arena – då möter vårt damlag LIF Lindesberg i arenaläge. Det är näst sista hemmamatchen för säsongen och DU borde verkligen vara på plats.

Du skaffar din biljett här: https://www.nortic.se/ticket/event/55327

Vi tog ett snack med damlagets huvudtränare Kalle Lång.

Vinst senast mot Baltichov, två halvlekar med helt olika ansikten. Ta oss igenom matchen. 
– Vi väljer att lyfta det som var positivt i första halvlek vilket var det mesta. Otroligt bra genomfört enligt gameplan i försvarsspelet när det gäller avtal, aggressivitet och värderingar. Vi springer på väldigt bra och skapar många fina 6m lägen i kontringsspelet. Sedan tycker jag också att det är starkt att vi bibehåller lugnet i 2a halvlek när vi har en sämre period och hittar vägar att ta kommandot i matchen igen. Sist vill jag framhålla vårt 5-1 försvar i andra halvlek. Ett alternativt försvarsspel för oss som är kul när vi får testa och träna på i matchsammanhang.  

Lindesberg hemma i arenaläge med förhoppningsvis mycket publik, hur inspirerande är det? 
– Det är givetvis alltid väldigt inspirerande att spela på hemmaplan inför vår fantastiska hemmapublik. Jag hoppas verkligen folk tar sig till hallen på lördag för vi har som lag och nykomlingar gjort en fantastisk säsong. Tjejerna har visat vilka förebilder de är som människor och handbollsspelare och förtjänar verkligen en härlig inramning på avslutningen av säsongen. 

Vi är också väldigt glada över att klubben nu anordnar fina arrangemang på damsidan. Vi spelar i arenaläge där restaurangen är öppen och alla sådana aspekter skapar ett mervärde, ger en upplevelse som är större än själva handbollen. Bra arrangemang är en förutsättning för att vi skall kunna locka mer folk till arenan på sikt.  

Säsongen närmar sig sitt slut och det ska avgöras om ni går direkt upp till allsvenskan eller få kvala uppåt. På vilket sätt påverkar det er? 
– Inte speciellt mycket. Vi är mycket väl medvetna om vilken situation vi är i, och det är en situation som är väldigt skön att vara i. Vi har tack var vår prestation tidigare under året satt oss i en position där vi själva styr vårt öde. Det enda vi kan påverka under veckan är att göra det bästa av varje träningstillfälle och varje match som är kvar. Sist och inte minst ska vi se till att njuta av resan, njuta av en hemmamatch i arenaläge, njuta av att få möjligheten att spela ytterligare en match tillsammans, avslutar Kalle Lång.

Vi ses i arenan lördag kl. 14:00!

Läs vidare