Tidig uppförsbacke kostade för mycket mot OV

Den stora publikskaran, dryga 1500 personer, undrade nog hur detta skulle sluta. 1–7 till bortalaget innan matchuret ens hade tickat över sju minuter och HIF:s annars så ramstarka försvarsspel var som bortblåst. Då kom Ekstrands första time-out och man hoppades på en uppryckning men den uteblev. 5–12 efter 18 minuter och det såg nattsvart ut, då dunkade Ekstrand in time-out kortet för andra gången och spelarna fick sig en uppsträckning modell större för matchupptakten visade inte vad laget kan prestera.

Det märktes att time-outsnacket hade gjort susen, ut kom ett lag som började få koll på försvarsspelet och med ett rörligare och mer distinkt anfallsspel kunde HIF på de sista tio minuterna i första halvlek krympa avståndet till bortalaget till 2 bollar. Publiken med Lejonen i spetsen var med på noterna och det var en härlig stämning i Brinova Arena. HIF hade häng på skåningarna inför andra halvlek. 13–15 i paus.

I starten på andra halvlek var HIF verkligen på tårna, två snabba mål av hemmalaget i första minuten gjorde ställningen till 15–15 och hemmalaget var verkligen på gång. Då kom en olycklig utvisning på lagkapten Jönne och samtidigt visade sig Helsingborgs storspelare Mattias Thynell från sin skottvilligaste sida när ytorna blev större, tre mål från hans slägga och Helsingborg hade återigen en tvåmålsledning; 16–18 och HIF fick återigen börja jaga.

HIF bet sig kvar i matchen men man fick hela tiden slita hårt för målen och kämparandan var det inte fel på. När Erik Borgenhäll dunkade in sitt sjunde mål för kvällen var HIF ifatt, 25–25 med mindre än tio minuter kvar. Publiken vädrar en heroisk vändning och det är bra drag på läktarna. Anton Persson gör HIF:s sista mål för lördagen, till 26-26. Därefter räddar Andersson i OV-målet samtidigt som HIF slarvar lite både framåt och bakåt.

Att jaga tar på krafterna och det märks i slutet. Likaläge blir 26-29 och därefter chansar hemmalaget hejvilt, vilket gör att det blir 26–31 till slut och därmed var HIF:s tre matcher långa segersvit bruten.

HIF gör verkligen match av detta efter en bedrövlig inledning, det går inte att skänka bort ett sådant överläge till ett så skickligt lag som OV Helsingborg och orken tröt till slut. Till matchens lirare i hemmalaget utsågs Erik Borgenhäll som med sina sju mål också var HIF:s bästa målskytt.

Nu väntar många tuffa matcher mot lagen som ligger över HIF i tabellen, så det gäller att vara på tårna från start och inte behöva jaga hela tiden, då blir det tufft. Nästa match för HIF spelas mot Kungälv HK på bortaplan redan på onsdag klockan 19:00.

Målskyttar HIF Karlskrona:

Erik Borgenhäll 7
Karl Jönsson 5
Axel Söderqvist 4
Gustav Hallén 3
Anton Persson 3
Mattias Johansson 1
Albin Stenberg 1
William Bengtsson 1
Tobias Nordahl 1

Axel Söderqvist kommer närmre och närmre sin toppform. Fyra mål från Axel.

Foto: Torbjörn Sunesson

1503 i publiken.

Foto: Torbjörn Sunesson

Fotot längst upp är taget av Magnus Lejhall.

Läs vidare