Storseger i Eslöv – nu väntar seriefinal för vårt damlag!

Damlaget tog sin sjätte raka seger borta mot Eslövstjejerna. 
Nu väntar en tuff och spännande seriefinal hemma mot Lundagård. 

Det blev storseger, 32-15, för vårt damlag under tisdagskvällen när man mötte allsvenska Eslövs utvecklingslag Eslövstjejerna. Efter en lite trevande start var det inget snack om saken. 
– Även om vi inledde lite där vi slutade mot Växjö med en del missar framåt så löste vi situationen mycket bra och kunde dra ifrån rejält i andra halvlek, berättar damernas tränare Karl-Johan Arlehall Lång. 

Det stod 13-9 till HFK efter den första halvleken, då lade våra damer in en extra växel och 15 minuter in i andra ledde HFK med 27-9. 
– En riktig laginsats med många som klev fram vilket resulterade i många olika målskyttar. Jag är framför allt nöjd med de sista 35 minuterna och speciellt med vårt försvar- och omställningsspel. Vi var aggressiva bakåt och när de väl fick lägen så fanns våra målvakter där. Hemmalaget gjorde ett mål på 20 minuter medan vi gjorde 15 mål på raken. Det är ganska unikt, säger damtränaren. 

Kommande helg är matchfri för damerna vilket innebär att laget har möjlighet till lite längre förberedelse inför seriefinalen mot Lundagård hemma i Brinova arena nästa lördag den 19:e november. 
– Otroligt kul att få spela en seriefinal på hemmaplan och det ska vi vara stolta över. Vi tränar på som vanligt och gnuggar extra på en del detaljer. Tjejerna kommer även ha fystester denna veckan, säger Karl-Johan Arlehall Lång. 

Vad skulle en seger mot Lundagård betyda?
– Förutom nya poäng skulle det ge oss ett försprång gentemot Lundagård när vi ska möta dem nästa gång men även en viss respekt överlag, så klart, avslutar Karl-Johan Arlehall Lång. 

Läs vidare