Stor talang klar för HIF

HIF Karlskrona har skrivit ett treårsavtal med 19-årige vänsternian Axel Söderqvist. Axel kommer närmast från Växjö HF efter en väldigt stark säsong i division 2.

Tobias Karlsson, sportchef i HIF Karlskrona, är väldigt nöjd med att få hit Söderqvist på ett treårsavtal efter en kamp med flera klubbar i handbollsverige.

– Axel är en mycket talangfull spelare som vi tror kommer kunna tillföra mycket i vårt lag både kommande säsong och flera säsonger efter det. Han har redan ett väldigt bra skott och med lite träning och i rätt omgivning tror vi han kan ta stora steg inom en kort tid, säger Tobias Karlsson.

Axel som flyttar till Karlskrona under sommaren ser fram emot att få komma till HIF Karlskrona.

– Det känns väldigt bra att komma till Karlskrona nästa säsong. Jag tror att jag kommer få en mycket bra utveckling här och förhoppningsvis trivas bra. Det ska bli kul att få spela på högre nivå där jag tror att Allsvenskan kommer passa mig bra just nu, säger Axel Söderqvist.

Läs vidare

Årsmöte i HF Karlskrona

Under onsdagskvällen genomförde HF Karlskrona årsmöte för säsongen 2023/2024. Föreningen kunde återigen uppvisa ett positivt