Stark andra halvlek gav seger mot Varberg

HIF gjorde på onsdagskvällen en stark bortamatch och tog lagets tredje raka seger. Det var en jämn första halvlek där HIF hade ett litet grepp om händelserna men kunde inte knyta ihop säcken, Uros i målet fick inte grepp på Varbergs kantspelare. HIF höll ändå jämna steg med tabellfemman ända till det återstod fem minuter till paus. Några slarviga anfall gjorde att Varberg kunde gå till halvtidsvila med två bollars ledning, 19–17.

Om första halvlek slutade med slarvigt spel började andra helt annorlunda. HIF tog tag i spelet direkt, Uros i målet, började få tag i Varbergs skottförsök och efter tre snabba bortamål på lika många minuter var ställningen 20–19 till HIF.

HIF fortsatte att spela ett otroligt bra försvarsspel och Uros i målet växte ut till en vägg i upptakten på andra halvlek. Ett straffmål var allt som HIF släppte till och gjorde 6–1 på 15 minuter. Därefter kunde hemmalaget aldrig komma igen och HIF fortsatte att spela bra både framåt och bakåt. Sju insläppta bollar på hela andra halvlek visar vilket starkt försvars- och målvaktsspel laget har.

HIF drog ifrån ytterligare och kunde till slut vinna komfortabelt med fem bollar – 26–31.

Nästa match spelas på tisdag 15 mars klockan 19.00 i Brinova Arena, då kommer Kärra på besök. Varmt välkomna då!