Stabil bortaseger mot Lindesberg

HIF vinner lördagens bortamatch välförtjänt och tar en stabil bortaseger med 26-23 (13-10). Segern grundlades av ett stabilt försvarsspel med en storspelande Uros Tomic i målet. 14 räddningar i matchen och utsedd till matchens lirare visar att vi har en målvakt av yppersta klass.

HIF var det bättre laget matchen igenom och hade många chanser att rycka i matchen men det är lite som det sett ut i de senaste matcherna, när man ska knyta ihop säcken knyter det sig och man bjuder in motståndarna i matchen, gång på gång.

Tobias Nordahl och Linus Andersson var HIF:s bästa målskyttar. Viktor Ahlstrand var, som vanligt, duktig speluppläggare och satte sina lagkamrater i bra lägen. Bakåt ser det riktigt stabilt ut med Gustav Jönne som härförare i försvaret.

Segern innebär att HIF klättrar upp på en fjärdeplats i tabellen med en match mindre spelad. Kan laget få ordning på anfallsspelet fullt ut så är man definitivt med och tampas med de bästa lagen i serien och en kvalplats ligger inom räckhåll.

Nästa match spelas i Brinova Arena den 22/1 klockan 19:00 då Vinslöv HK står för motståndet.

Målskyttar HIF Karlskrona:
Tobias Nordahl 5
Linus Andersson 5
Axel Söderqvist 3
Erik Borgenhäll 3
Viktor Ahlstrand 3
Alfred Olsson 2
Jesper Sivertsson 2
Gustav Jönne 1
Albin Stenberg 1
Filip Psajd 1

Foto: Torbjörn Sunesson

Läs vidare

Årsmöte i HF Karlskrona

Under onsdagskvällen genomförde HF Karlskrona årsmöte för säsongen 2023/2024. Föreningen kunde återigen uppvisa ett positivt