Sportchefen om häftiga helgen

Under helgen spelas Scandic Karlskrona Open med gäster från Sävehof, Ystads IF, Hammarby och Amo HK.

Ett sammandrag med vassa motståndare på besök är en viktig uppladdning för HIF Karlskrona.

Skaffa dagspass här: Scandic Karlskrona Open

– Vi mår bra av att möta flera olika sorters motstånd för att vara förberedda för en lång säsong. Att vi här får tre riktigt tuffa matcher kommer förhoppningsvis också ge spelarna en uppfattning om vad som krävs för att ligga i toppen av Herrallsvenskan och i Handbollsligan, säger HIF:s sportchef Tobias Karlsson.

Regerande mästarna Sävehof (inget guld delades ut i våras) har i mångt och mycket ett nytt lag med många unga lovande spelare. Ny tränare i Mikael Apelgren och ny assisterande tränare i Linus Ekman. Ekman som var försvarskugge i det HIF som avancerade till Handbollsligan säsongen 14/15.

I Ystads IF är det alltid hög klass, inte minst genom Kim Andersson, Dalibor Doder och stjärnskottet Ludvig Hallbäck. Ny huvudtränare är Oscar Carlén.

De grönvita söderkisarna i Hammarby har i princip samma starka lag som HIF mötte under förra säsongen och leds inte minst av Martin Dolk och Gustav Davidsson. På bänken hittar vi Patrik Fahlgren och Kalle Mattsson.

Amo HK spelar endast en match och de gör det mot Hammarby under söndagen. Profilen Daniel Steen är alltid rolig att titta på. Laget leds av Andreas Stockenberg.

– Jag är god vän med Apelgren, Carlén och Fahlgren, så visst har jag lite koll på hur de vill spela handboll, sen om det blir så mot oss, det återstår att se. Men vi kan förvänta oss riktigt tufft motstånd och matcher där vi behöver upp i absolut toppnivå för att ha en chans, säger Tobias Karlsson.

Skaffa dagspass här: Scandic Karlskrona Open

Spelschema:

Fredag 21/8

18:00 HIF Karlskrona – Ystads IF

20:00 Sävehof – Hammarby

Lördag 22/8

14:00 Ystads IF – Sävehof

16:00 HIF Karlskrona – Hammarby

Söndag 23/8

12:00 Hammarby – Amo HK

14:00 HIF Karlskrona – Sävehof

Läs vidare