Skön uddamålsvinst mot Anderstorp

HIF vinner lördagens hemmamatch mot tabellåttan Anderstorp med 29–28 efter 15–14 i halvtid. Det var efter ”mycken möda och stort besvär” som HIF kunde bärga årets första tvåpoängare.

Inför matchen varnade tränare Ekstrand för Anderstorps niometersuppställning och varningen var befogad. Anderstorps tre niometersspelare stod för inte mindre än 20 av bortalagets 28 mål.

I matchupptakten var det dock HIF som tog tag i spelet och var det bättre laget, stundtals körde man över Anderstorp i inledningen och hade ledningen med 7–3, 10–6 och 14–11 i första halvlek. Efter varje HIF-ryck tappade hemmalaget lite av sin skärpa och Anderstorp tilläts att komma tillbaka in i matchen. Missade straffar, dåliga inspel och bortkastade bollar var orsaken till att HIF bjöd in bortalaget i matchen. Hayder al Khafadji storspelade i målet och kunde räkna in nio räddningar i första halvlek. Ställningen i paus var 15–14 till hemmalaget efter att Anderstorp lyckats ta sig tillbaka in i matchen igen de sista fem minuterna av halvleken.

I andra halvlek böljade spelet fram och tillbaka och efter 36 minuter tar Anderstorp ledningen för första gången i matchen och har även en tvåmålsledning 18–20 efter 37 minuter. Spelet svängde sedan över till HIF:s fördel och hemmalaget kändes hela tiden som det starkare laget även om lagen följdes åt i målprotokollet. Det blev en dramatisk avslutning på matchen, Viktor Ahlstrands mål fram till 29–28, med en minut kvar att spela, visade sig bli matchavgörande. HIF kunde kämpa sig till årets första seger och två viktiga poäng kunde bärgas i kampen om en kvalplats.

Hemmalaget hade också sina bästa målskyttar på nio meter med Viktor Ahlstrand som segerorganisatör. Tillsammans med Hayder al Khafadji, 14 räddningar totalt, blev de tungan på vågen i en match som bara skulle vinnas.

Nu väntar bortamatch mot Lindesberg nästa lördag den 16/1 klockan 16:30, det är åter en av många ”måstematcher” i en jämn tabell. Nästa hemmamatch spelas fredag den 22/1 klockan 19:00 då Vinslöv kommer på besök till Brinova Arena Karlskrona.