Sju spelare från HFK är uttagna till regionala träningsdagar med U-landslagen.

Väldigt glädjande nyheter!

Det handlar om fem tjejer från HF Karlskronas F16-lag och två killar som spelar i vårt herrjuniorlag. Närmare bestämt Kerstin Gidlöf, Alice Pyka, Tea Masmanidou, Alice Granlund, Selma Holmqvist, Melvin Hildingsson och Jonathan Johansson.

Våra uttagna F16-tjejer åker till Löddeköpinge den 28 november för en träningsdag tillsammans med spelare från lag som LUGI, Lödde, Ystad, Eslöv, Lundagård, HK Malmö, OV Helsingborg, Kristianstad och Bankeryd. Träningsdagen i Löddeköpinge är en av tre träningstillfällen som förbundskapten Frenne Båverud kallar till.

– Det är oerhört stort att vi i HF Karlskrona får med fem spelare när vi dessutom har Elsa Ilvell som är en av två 06:or som spelat flest landskamper och Anna Danielsson som är rankad som den 12:e största tonårstalangen i Sverige för tjejer födda mellan 2003 och 2006. Det visar att vårt långsiktiga arbete och tålamod med det här laget har varit helt rätt, säger Tobias Nordström som är en av tränarna i vårt F16-lag.

Våra herrjuniorer Melvin Hildingsson och Jonathan Johansson får åka till Kristianstad den 5 december och träna tillsammans med killar från bland annat IFK Kristianstad, HK Malmö, H43 Lund, Lugi HF, HK Malmö och Halmstad Handboll. Förbundskapten för P18-landslaget är Björn Sätherström som även han kallar till tre träningstillfällen.

– Det visar att vi gör saker rätt och att det ger resultat. Vi har en bra verksamhet som skolar duktiga handbollsspelare. Extra kul för Melvin och Jonathan, men vi har många killar som är duktiga, säger Fredrik Larsson, ansvarig för herrjuniorerna.

För föreningen är det ett kvitto på att utvecklingen av vår ungdomsverksamhet tar kliv framåt.

– Vi vill utbilda och utveckla ungdomar till att bli så duktiga handbollsspelare de kan. Sen vet vi att ungdomar utvecklas i olika takt och även om man inte kommer med denna gång så gäller det att vara uthållig och kämpa på. Ta bara vår egen Tobbe Karlsson, han gjorde inte en landskamp på ungdomssidan, men det gick ju rätt bra för honom, säger Pernilla Andersson, utvecklingsansvarig i HF Karlskrona.

Foto: Håkan Erwing

Läs vidare

Årsmöte i HF Karlskrona

Under onsdagskvällen genomförde HF Karlskrona årsmöte för säsongen 2023/2024. Föreningen kunde återigen uppvisa ett positivt