Sista seriematchen för herrarna

I kväll klockan 19:00 avgörs Herrallsvenskan för säsongen 2022/2023. Med tanke på att Amo har en ointaglig målskillnad så är vi redan klara som tvåa i serien. En tillbakablick till förra årets allsvenska visar att serien då vanns på 41 poäng. Vid vinst i kväll når vi 42 poäng, men blir ändå ”bara” tvåa. Så visst har laget gjort en bra säsong, särskilt när målsättningen var att komma topp fyra.

Första kvalmatchen spelas på hemmaplan måndag den 3 april kl. 19:00. Försäljning av kvalkort pågår för fullt och just nu är vi drygt 800 personer som har säkrat sin plats. Se till att göra samma sak: https://www.nortic.se/ticket/show/181115

Kvalkortet gäller för en eller två matcher och med ett bra pris! Lösbiljetter släpps på måndag.

Vi tog ett snack med herrarnas huvudtränare Mathias Ekstrand inför kvällens match, som visas här:
https://handbollplay.se/hfkarlskrona-herr/games/g/ftohykn

Mathias, dags för sista seriematchen. Hur skulle du sammanfatta vår insats under 25 matcher?
– Vi började säsongen väldigt bra och lyckades vinna matcher även när vi inte spelade jättebra. Men efter december så har vi haft svårt att komma upp i jämna och bra prestationer, det har varit för mycket upp och ner under matcherna för att jag ska vara helt nöjd. Däremot har vi vid seger ikväll tagit tio poäng mer än förra säsongen så det är klart att vi har gjort framsteg och en klart godkänd säsong, säger Mathias Ekstrand.

I kväll väntar Tyresö borta. Vad vill och behöver du se inför kvalet?
– Jag vill se att vi lyckas prestera utifrån våra fokusområden i 60 minuter. Vi behöver hitta en stabilitet och ett självförtroende så det är viktigt för oss att göra en bra match. Tyresö spelar väldigt lurigt och kan variera sitt spel mycket. Det är bra för oss att spela mot det och få jobba med många delar av vårt spel.

Om du även ska blicka fram mot kvalet, finns det någon motståndare du helst möter, eller inte så gärna möter?
– Nej, det kommer bli tufft oavsett vilket lag vi får så jag tror inte det spelar någon större roll. Vi kommer sätta full fokus på vad vi ska göra samtidigt som jag förbereder mig på dom lagen det eventuellt skulle kunna bli.

Truppläget i kväll?
– Samtliga spelare tillgängliga förutom långtidsskadade Filip Psajd och Gustaf Hallén, avslutar Ekstrand.

Foto: Magnus Lejhall

Läs vidare

Årsmöte i HF Karlskrona

Under onsdagskvällen genomförde HF Karlskrona årsmöte för säsongen 2023/2024. Föreningen kunde återigen uppvisa ett positivt