Sista matchen för damerna!

Vårt damlags sista bortmatch den här säsongen spelas mot KvIK sport! Vi har tagit ett kort snack med tränare Kalle Lång.

Sista hemmamatchen slutade med storvinst mot Torslanda HK, vill du ta oss igenom matchen Kalle!

– Det blev en kontrollerad seger. För oss var det kul att vi fick möjligheten att träna på vårt 5-1 försvar under en längre period och det gav också mycket bra utdelning. 15-6 var ställning i halvtid och under den perioden hade Torslanda väldigt svårt att hitta lösningar mot vårt försvar och de gånger de kom igenom så spikade Jennifer igen i målet.

– Det är också väldigt kul att se våra spelare själva ta initiativ och testa olika små samarbeten i matcherna som vi praktiserar på träning. Det är en del som vi försökt lyfta under säsongen att spelarna skall utveckla sin förmåga att kommunicera, ge feed-forward, hitta lösningar och våga testa nya rörelser/aktioner i matcherna.

På söndag är det sista matchen för säsongen och KvIK sport står för motståndet. Ni går för seger så klart?!

– Vårt mål är alltid att göra en så bra prestation som möjligt utifrån vår gameplan, baserat på vår egen spelfilosofi och våra individuella färdigheter. Det är det vi kan påverka. Resultatet är beroende av vad motståndarna gör och det styr vi inte över. En sak är dock säker: Ju bättre vi är på att fokusera på vår egna prestation och de saker vi själva kan påverka, dessto större är chansen att stå som vinnare när matchen är slut.

Efter sista matchen väntar en längre vila, eller hur blir det med det egentligen?

– Efter söndagens match kommer vi gå in i en period av individuell träning där fokus ligger på återhämtning, rehab av skador och förberedelser inför försäsongen. Det är viktigt för alla parter att få en paus fysiskt men även mentalt när man varit igång i princip sedan augusti månad. Sedan kommer vi starta upp igen i början på april och då kommer vi lägga tyngdpunkten fysisk utveckling men även förbereda oss inför kvalet i Svenska Cupen som kommer spelas i början på Maj månad.

Profilbild för Emma Söderbom
Läs vidare