Sex poäng av sex möjliga – ny topphelg för HFK

HF Karlskronas herrlag fortsätter att övertyga, efter bortavinst med 25-36 (13-14) mot Kungälvs HK har man nu tagit fyra raka segrar i inledningen av allsvenskan. En inledning som tar laget upp i topp i den allsvenska tabellen.

HFK tar ett starkt grepp om matchen i inledningen och leder med 8–3 efter dryga kvarten. Därefter kommer några slarviga anfall och Kungälv är inte sena att utnyttja HFK:s slarv. Kungälv stretar emot och kan krypa allt närmare. Med fem minuter kvar av halvleken är det helt jämnt, 10–10. Sista fem är jämna men HFK kan gå till halvtidsledning med 14–13.

I andra halvlek får HFK upp intensiteten i försvarsspelet och Kungälv får allt svårare att komma till klara lägen. Uros i målet får tag i skotten och kontringsmålen blir allt fler för bortalaget. HFK kan metodiskt glida ifrån och det målmässiga övertaget blir allt större i och med att skottvilligheten ökar hos HFK ju mer matchen lider. Hela laget gör en fin prestation, både bakåt och framåt i andra halvlek och tillåter inte Kungälv att hota segern som stannar vid 11 bollar, 36–25 efter 14–13 i halvtid.

Fyra segrar på fyra matcher och topplacering i serien ser onekligen väldigt bra ut. Det är bara att stå med fötterna på jorden och vara ödmjuka inför varje match så kan det bli en rolig säsong. Med detta spelet hoppas vi att publiken vallfärdar till Brinova när HFK spelar hemma nästa gång. Först står en ny bortamatch på programmet då AIK står för motståndet. Den matchen spelas tisdagen den 18/10 klockan 19:00 och den ser ni på solidsport.

Nästa hemmamatch för herrlaget spelas lördagen den 22/10 klockan 16:00 och då är Rimbo HK gäster i Brinova Arena. Väl mött då!

Målskyttar HF Karlskrona (herr):
Axel Söderqvist 6
Hugo Sivertsson 6
Jesper Järlfors 5
Filip Psajd 4
Anton Persson 4
Linus Andersson 4
Karl Jönsson 4
Albin Stenberg 1
Trym Skoglund 1
Uros Tomic 1

HF Karlskronas damlag vann stort med 16-32 (9-15)

HF Karlskronas damlag vann i premiären med 24-23 och åkte till Hörby för säsongens första bortamatch mot IK Lågan. Efter en trevande start där ställningen var 7-7 efter dryga kvarten så kunde vårt damlag glida ifrån. 7-7 blev 9-15 i paus. Tjejerna fortsatte att tugga på och med en kvart kvar ledde HFK med tio bollar, 13-23. Sista delen av matchen fortsatte i samma höga tempo, som Lågan inte mäktade med och vårt damlag kunde till slut vinna med förkrossande 16-32.

Målskyttar HF Karlskrona (dam):
Nathalie Söhrman, 12
Tea Carlsson, 5
Maja Gruvberger, 4
Julia Söderbom, 3
Wilma Martinsson, 2
Alma Boracic, 2
Tova Dahlberg, 1
Caisa Persson, 1
Ellen Lindén, 1
Jennifer Nygren, 1

HF Karlskronas U-lag (herr) vände och vann 28-29 (16-12)

U-laget åkte till Tomelilla för match i division 2. Laget hamnade tidigt i underläge och fick kämpa sig igenom första halvlek. En halvlek som slutade med hemmaledning med 16-12. Taktiken ritades upp i paus och efter 10 minuter i andra halvlek var det kvitterat till 20-20. Killarna fortsatte i samma andra och gjorde ytterligare tre raka mål fram till 20-23. Tomelilla kom dock igen och var bara ett mål bakom i avslutningen av matchen. Det var riktigt spännande, men till slut kunde våra killar vinna med 28-29. Andra raka vinsten i division 2.

Målskyttar HF Karlskrona (U-lag):
Kalle Malmström, 12
Jonathan Johansson, 5
Jakob Nilsson Löfquist, 4
Jakob Erwing, 3
William Svahn, 2
Emil Jonsson, 2
Oliver Risberg, 1

Återigen tar våra tre seniorlag sex poäng av sex möjliga!

Foto: Magnus Lejhall

Läs vidare