Sekunddrama i Alstermo gav poäng

Vid vinst skulle HIF tagit ett järngrepp om kvalplatsen, vid förlust skulle uppförsbacken vara brant. Det blev delad pott genom 18-18 och en avslutning på serien som blir en riktig nagelbitare.

När tio sekunder återstår av den jämna och tuffa drabbningen mot Amo HK i den kokande grytan så tar vi tillbaka bollen från ett anfallande Amo, och får fram den till mittsexan Calle Ekberg. Då leder Amo med 18-17 och känslan var att matchen var över. MEN Calle blir bryskt nergjord och domaren pekar på straffpunkten när en sekund återstår. Fram kliver vår kapten Viktor Ahlstrand och sätter bollen i mål och matchen är slut. Hela Lejonklacken och laget briserar i ett enda stort jubel. Den livsviktiga poängen för fortsättningen är räddad. Nu lever hoppet om att knipa en kvalplats till handbollsligan vidare.

Det som hände i sista självande sekunden skall normalt inte gå, men HIF gjorde det. Utomjordiskt starkt! En handbollsmatch som går till historien. Lejonklacken som var nästan 100 personer tog över AMO-kabelhallen helt. De jobbade intensivt hela matchen och stöttade laget intill sista sekunden. Härligt att se och höra. En handbollsmatch som går till historien.

Matchen präglades av två försvarsstarka lag som gav allt. Vår sista utpost, Gustaf Banke, levererade igen och stängde bitvis igen målet.

Hemresan från de djupa skogarna i Småland blev angenäm.
HIF Karlskrona ger sig aldrig!

Målskyttar HIF Karlskrona:
Viktor Ahlstrand 4,
Linus Fernebrand 3,
Erik Borgenhäll 3,
Tobias Nordahl 3,
Linus Andersson 2,
Anton Persson 2,
Carl Ekberg 1

Födelsedagsbarnet och poängräddaren Viktor Ahlstrand efter matchen. Foto: Örjan Nilsson

Fotot överst i artikeln: Jens Olander

Läs vidare

Årsmöte i HF Karlskrona

Under onsdagskvällen genomförde HF Karlskrona årsmöte för säsongen 2023/2024. Föreningen kunde återigen uppvisa ett positivt