Seger i mellandagsderbyt

HF Karlskrona tog hem mellandagsderbyt inför rekordpublik, 2503 personer, som hade sökt sig till Brinova Arena för säsongens andra handbollsderby. Fantastiskt med en sådan inramning och publiktillströmning en torsdagskväll. Och det var hemmalaget som tog tag i taktpinnen direkt i inledningen. HFK var på tårna direkt och kunde gå fram till en 3–0 ledning efter tre minuter. Starkt försvarsspel och William Psajds storspel i målet gjorde att HFK, ganska komfortabelt, kunde glida ifrån till en sexmålsledning i paus. Stabil halvlek av hemmalaget och unge William Psajd i målet var magnifik. Han blev dessutom utsedd till matchens lirare med 14 räddningar i matchen.

I andra halvleken fortsatte hemmalaget att spela bra och efter 10 minuter var ledningen uppe i 10 bollar, 24–14. Time out IFK och efter det gick bortalaget ner på 6–0 försvar och HFK fick stora problem i anfallsspelet. IFK gjorde fem raka mål och det blev lite nerv med tio minuter kvar men närmare kom inte bortalaget. HFK kunde åter ta tag i spelet och kunde vinna årets andra derby tämligen komfortabelt till slut. Matchen slutar 29–23.

Mathias Ekstrand var nöjd med segern efter matchen.

-Jag var nöjd med hur spelet såg ut i långa stunder, en dipp i andra halvlek när anfallsspelet gick i stå var väl det enda som inte var bra. Fantastiskt med så mycket publik, det är en ära att få vara med om en sådan inramning.

Nästa match spelas hemma i Brinova Arena onsdagen den 18/1 klockan 19:00. Då väntar en HK Varberg som står för motståndet.