Seger för herrarna hemma mot Drott

HF Karlskrona vinner mot tabellåttan HK Drott utan att övertyga och möjligen kan det ha varit det långa matchuppehållet som hade del i det. I första halvlek tog hallänningarna ledningen med 1-0 men det var också enda gången som bortalaget var i ledningen. HFK tog tag i taktpinnen och kunde hålla ett målmässigt övertag halvleken ut. 15 – 11 i paus och det såg stabilt ut inför andra halvlek.

I andra halvlekens upptakt tilläts bortalaget dominera i sitt försvarsspel, HFK:s anfallsspel gick i stå, inte ett hemmamål på åtta minuter, och med en storspelande målvakt i kassen kunde Drott gå ifatt och kvittera till 15 – 15. Då kom tränare Ekstrands andra time-out för kvällen och efter den kunde hemmalaget åter ta tag i matchen och hålla ett stadigt grepp om händelserna.

Matchens tre sista mål var hemmalagets och man kunde till slut vinna med fem bollar; 30 – 25.

William Bengtsson var hundraprocentig från sju meter och blev utsedd till hemmalagets bästa spelare. Sju straffmål från William och bäste målgörare tillsammans med Axel Söderqvist.

Tyvärr fick både Anton Persson och Tobias Nordahl utgå med skador. Vi får återkomma när vi vet omfattningen, men de tidiga signalerna antyder att det inte är allt för allvarliga skador.

Nu väntar två bortamatcher. Rimbo HK på lördag och Vinslöv HK nästa onsdag innan AIK kommer på besök i Brinova Arena lördag den 18/2 klockan 16:00.

Viktiga matcher och viktiga poäng att spela om då det är jämnt runt kvalstrecket.

Foto ovan: Magnus Lejhall

Tobias Nordahl var ändå vid gott mod när lagkapten Uros Tomic bar honom på ryggen efter matchen.