Sammanfattning av seniorlagens matcher i helgen

Herrlaget förlorade borta mot Skånela med 30-29

Den förlustfria raden för herrlaget bröts på lördagseftermiddagen efter förlust mot Skånela med 30-29 efter 17-17 i halvtid. HFK hade grepp om tillställningen i första halvlek och hade som mest en fyramålsledning med 12-8. En tvåmålsledning i slutet på halvleken förbyttes till ett tremålsunderläge under andra halvlekens första sex minuter. Därefter kunde inte HFK hota Märstalaget och andra halvlekens anfallsspel blev för stillastående från bortalaget och Skånela kunde hålla undan och vinna med uddamålet.

Första förlusten i årets seriespel var ett faktum. Snabb chans till revansch då Skånela väntar i returmöte redan på lördag den 17/12 klockan 16:00 i Brinova Arena.

Målskyttar HFK:
Anton Persson 8
Linus Andersson 5
Markus Viitkar 5
Trym Skoglund 4
Axel Söderqvist 4
Jesper Järlfors 2
Hugo Sivertsson

Damlaget vann borta mot Lödde med 25-38

Vårt damlags vinstsvit håller i sig. 10 raka segrar av 10 möjliga gör att laget leder serien med två poäng trots en match mindre spelad. Hängmatchen är mot jumbon Staffanstorp som hittills är poänglösa. Matchen mot Lödde var jämn fram till matchminut 25 när HFK gör ett ryck och leder med fem bollar i paus; 13-18. HFK inleder andra halvlek som den första slutade och kör över Lödde. Ledningen efter tio minuter i andra halvlek är tio mål; 16-26.
Även i avslutningen av matchen trycker damerna ifrån och slutresultatet blir hela 13 måls övertag – 25-38 och laget tar sin tionde vinst.

Nästa match spelar tjejerna hemma på lördag den 17/12 klockan 14:00 i Brinova Arena. Lödde står för motståndet även då. Du får alltså chansen att se båda våra representationslag på en härlig handbollsfest.

Målskyttar HFK:
Nathalie Söhrman 9
Maja Gruvberger 5
Hedda Jansson 5
Tea Carlsson 5
Anna-Maja Hansson 4
Julia Söderbom 4
Wilma Martinsson 4
Caisa Persson 1
Frida Williamsson 1

Båda U-lagen vann borta i helgen

Vårt u-lag på herrsidan spelar i division 2 och mötte Lödde på bortaplan. Det blev en riktigt målrik historia som våra grabbar till slut vann med 35-40.

Målskyttar HFK:
Filip Psajd 10
Karl Malmström 9
Gustaf Johansson 5
William Svahn 3
Emil Jonsson 3
Jakob Nilsson Löfquist 3
William Eriksson 2
Jacob Erwing 2
Jonathan Johansson 2
Viktor Persson 1

Damlagets nystartade u-lag spelar i division 4 och har där vunnit alla matcher de hittills spelat. I lördags spelade laget borta mot Kävlinge och vann med 20-22.

Målskyttar HFK:
Julia Fohlin 5
Annie Roos 4
Linn Juhlin 4
Vera Axelsson 2
Sara Turner 2
Wilma Karlsson 2
Cornelia Sabogal Turesson 2
Alda Fransson 1

Läs vidare