Resan fortsätter – hemmamatch för damerna!

På lördag är det dags för hemmamatch igen för våra damer mot IFK Kristianstad. Vi har tagit ett kort snack med vår huvudtränare Kalle Lång!

Det blev seger uppe i Halmstad mot HK Drott även om det var rätt jämnt fram till halvlek, hur vill du beskriva er insats i den matchen Kalle? 

– Det var en match mellan två bra lag, hög kvalité i stora delar av matchen som också spelades i ett otroligt högt tempo. Först och främst så är det starkt av oss besegra Drott som är ett bra lag på bortaplan. Jag är imponerad över vårt omställningsspel som under delar av matchen håller väldigt hög klass. Vi visar också styrka genom att fortsätta vara trogna vår gameplan matchen igenom och hittar bra lösningar på problem som uppstod under matchen. Så vi tar med oss mycket positivt ifrån matchen inför avslutningen på säsongen! 

Två nya poäng i jakten på det allsvenska avancemanget och den där resan du ofta pratar om fortsätter. VAR på den resan skulle du säga att ni i laget befinner er just nu? 

– Ur ett större perspektiv så är vi på långresa mot eliten inom svensk damhandboll och den här säsongen har vi lämnat hållplats Division 1 och är på väg mot hållplats Allsvenskan. Förtroendet och styrkan inom gruppen som reser tillsammans idag är väldigt stark och vi är övertygade om att vi kommer nå vårt slutmål om vi fortsätter jobba lika dedikerat som vi för i nuläget. Sedan kommer det hela tiden utmaningar på den här resan. Några resenärer kommer hoppa av och några nya kommer stiga på. Det viktiga för oss, var vi än befinner oss på vår resa är att vi alltid ska värna om varandra och varje individ som är med, det har gjort resan speciell, och kommer vara en grundförutsättning för att fler vill hoppa på.  

I morgon är det äntligen hemmamatch igen och ni möter IFK Kristianstad. Ni vann mot dem på bortaplan i höstas. Hur tror du matchbilden kan komma att se ut? 

– Först och främst vill jag säga att det ska bli väldigt roligt med dubbelarrangemang mot ett lag, som för oss i damerna, innebär ett derby. Det finns många aspekter i matchen som gör den extra intressant, dels att vi har både Hedda och Elin som tidigare spelat i IFK och att vi mött dem ett antal gånger nu senaste året. Så det är två lag som känner till varandra väldigt väl. Vi ska som alltid göra vårt yttersta för att få en matchbild där vi kan nyttja våra styrkor så mycket som möjligt.   

Varför ska man ta sig till Brinova Arena i morgon lördag tycker du? 

– För att få se fortsättningen på vår resa framåt men självklart också för att publiken har chansen att se TVÅ riktigt bra handbollsmatcher inom loppet av några timmar eftersom herrarna möter IFK Kristianstad efter direkt efter vår match, säger Kalle Lång.

Och fortsätter:

– Dessutom, vi har endast tre stycken hemmamatcher kvar den här säsongen med damerna. Vi levererar en produkt som är väldgit kul att titta på och som representerar självförtroende, energi, passion tack vare en grupp tjejer som slåss för varandra. Vi spelar också en handboll som håller väldigt hög kvalité och det skall tjejerna hyllas för. Det bästa sättet att göra det är att vara på plats och bidra till en fantastisk stämning i arenan! Vi kan bara säga hjärtligt välkomna!

VÄLKOMNA TILL BRINOVA ARENA KLOCKAN 14 PÅ LÖRDAG. Vi har tagit fram en kombobiljett som gäller till båda matcherna och du köper den till rabatterat pris här!

Läs vidare