Publikrekord och förlust i hemmapremiären

Det var uppdukat för handbollsfest i Brinova Arena på fredagskvällen. HF Karlskrona tog emot Amo Handboll i ett hett nykomlingsmöte i Handbollsligan. Publiken var på plats, 2669 personer, nytt publikrekord i arenan och för klubblagshandboll i Karlskrona. Förväntningarna var höga.

Trots en massiv hemmainramning var det bortalaget som tog tag i taktpinnen och gjorde första målet och efter en missad straff och ett par bortkastade anfall var det helt plötsligt 0–4 efter fyra spelade minuter. En ledning som bortalaget aldrig skulle släppa ifrån sig.

HFK försökte men utvisningarna duggade tätt för hemmalaget i första halvlek, trots det kunde man gå till halvtidsvila med bara två måls underläge. Försvarsspelet var inte av den kaliber vi sett i tidigare matcher och det var inte bortalaget sena att utnyttja.

Underläge 12–14 i halvtid.

I andra halvlek startar HFK med boll och kan gå upp till ett måls underläge, närmre lyckas inte hemmalaget komma denna afton. Phil Döhlers fotskada i början på andra halvlek gör att Uros Tomic kommer in mellan stolparna men varken han eller försvaret lyckas sätta stopp för Amo:s anfallsspel. Bortalaget är rutinerade i ledning och kan hålla undan till en seger med fyra mål

Slutresultatet skrevs till 27-31 (12-14)

Mathias Ekstrand efter matchen:

– Så klart besviken efter matchen, vi bjuder inte till i de delarna där vi ska vara bäst. Tråkigt när det är så mycket folk på läktaren. Amo tog tag i matchen från start och är det ledande laget matchen igenom.

– Första matchen är avklarad och det är en lång säsong, vi har några situationer idag där vi är bra och några där vi har lite att jobba med.

– Fantastisk inramning i Brinova arena denna afton och vi hoppas att supportrarna kommer tillbaka.

Nästa hemmamatch spelas på torsdag den 28/9 klockan 19:00 mot IF Hallby HK. Mot ett Hallby som slog svenska mästarna IFK Kristianstad i premiären. Det blir tufft, det blir häftigt och stödet på läktaren behövs! Det bjuds på after work-tema.

Redan på lördag kl. 16:30 spelar vårt herrlag på bortaplan mot IK Sävehof och det blir en riktigt tuff, men rolig, match. Vi återkommer med vart vi samlas för att titta på matchen tillsammans.

Nyförvärvet Phil Döhler stod för 35 riktigt fina minuter i premiären. Utgick sedan skadad med en rejäl stukning av vänster fot.

Olafur Gudmundsson stod för fyra viktiga mål i sin hemmapremiär. Där finns mycket rutin laget kommer ha stor nytta av.

Bäste målskytt i premiären blev Albin Stenberg som var säker från linjen.

Trym Skoglund spelade sin första match sedan i april och gjorde det riktigt bra. Kul att se Trym tillbaka efter sin hjärnskakning.

Isak Larsson visade prov på fina kvalitéer och vi både hoppas och tror att han kommer utvecklas mycket under säsongen.