Publikrekord i säsongens sista match

Rubriken berättar mycket. Säsongen är alltså slut, trots dagens seger mot Torslanda. Det görs i en tom Brinova Arena, men tack vare våra fantastiska supportrar och andra stjärnor så landade vi på 1897 sålda hemmabiljetter. Helt fantastiskt! Stödet kändes hela vägen ut på plan och där gjorde laget ingen besviken. 32-22 mot Torslanda var en rejäl utskåpning och vittnade om hur bra laget faktiskt varit efter jul.

Förutsättningarna var att HIF behövde ta en poäng mer än Amo som mötte redan klara seriesegraren Aranäs på bortaplan. Amo gjorde en bra match och kunde vinna mot Aranäs med 24-26 och därför spelade HIF:s vinst ingen roll. Säsongen slutade med en femteplats vilket innebär att vi även nästa år spelar i Herrallsvenskan.

Hur känns det då?
Starten av säsongen var allt annat än vad vi hoppades på. Vi vann vår första match i sjunde omgången. 0 segrar på 6 matcher alltså. Därefter vann vi 15 av 20 matcher. Och visst, hade vår start blivit som vi hoppats, då hade vi garanterat varit med och slagits om förstaplatsen. Så… Det känns bra med tanke på vår avslutning och tråkigt med tanke på vår start.

Elva nya spelare, där merparten är unga och utvecklingsbara och som har sina bästa år ett helt gäng år i framtiden. Det var inte denna säsong vi skulle vara som bäst. Till nästa år kommer vi att vara ännu bättre. Och med det fantastiska stöd vi känt de senaste dagarna så går vi in stärkta och med höga huvuden. Vi ger oss aldrig och tillsammans är vi starka.

Alla foton är tagna av Torbjörn Sunesson.

Läs vidare