”Pressen ligger på OV Helsingborg”

Ikväll spelar vårt damlag mot allsvenska OV Helsingborg. En helt ny nivå på motstånd för damerna men tränare Kalle Lång har stora förhoppningar. 
– Vi spelar med ett stort självförtroende och har allt att vinna ikväll. 

Det är sista rundan i ATG Svenska Cupen som ska avgöras innan lagen får ge sig in i huvudgruppspelet i september. För HFK:s del gäller en hemmamatch mot OV Helsingborg i Brinova Arena ikväll och en retur i Helsingborg den 10 maj. Resultatet av de två matcherna summeras innan det står klart vilket av lagen som går vidare till höstens spel. HFK har inte spelat en tävlingsmatch sedan den 11 mars men träningsspelade och vann i helgen mot HK Malmö som spelade i division 1 under den gångna säsongen. 
– Det kändes bra att få den matchen för att komma in lite i timing och tempo igen, sådant man missar när man bara tränar. Vi visade, precis som i matchen mot IFK Kristianstad, att vår spelidé håller mot division ett-lag, säger Kalle Lång. 

Men ikväll är det alltså dags för en helt ny utmaning för damerna när ett allsvenskt lag kommer på besök. 
– Så är det. Vi har stor respekt för att det finns mycket kunnande i motståndarlaget och det krävs att vi är ännu mer noggranna i våra detaljer eftersom felmarginalen alltid är mycket mindre när man möter bättre lag, säger Kalle Lång. 
– Men vi är bra förberedda på deras styrkor och har spelat så pass bra under lång tid att vårt självförtroende med all rätta är stort. Vi ska fortsätta att tro på vår kvalité och vår spelidé och fokusera på att det är vi som har allt att vinna ikväll och att all press ligger på OV.

Vår damtrupp, som nästintill är satt inför nästa säsong, har börjat sin försäsongsträning och tränare Lång har försökt kombinera försäsongstänket med förberedelserna inför kvalmatchen. 
– Spelarna fick några veckors ledighet innan vi drog igång träningarna igen i början av april. Jag har haft två fokus, att förbereda oss så bra som möjligt fysiskt inför nästa säsong och samtidigt försöka få in en del förberedelser inför det här kvalet. Jag tycker att vi har lyckats trycka på rätt bra med den fysiska biten både kollektivt och individuellt. Som tränare handlar det om hitta en balans mellan en rimlig belastning och en rimlig återhämtning. Jag tycker att vi har lyckats bra med det. 

Damernas match mot OV Helsingborg spelas i Brinova Arena klockan 19.30 ikväll! Entrén öppnar en timma innan avkast! Säsongskort gäller och medlemmar går som vanligt in gratis. Övriga betalar 50 kronor för att se matchen. Hjärtligt välkomna att heja fram våra damer!

Läs vidare