Premiärseger mot Tyresö för herrlaget

HF Karlskrona -Tyresö 27–26 (11–12)

HF Karlskronas premiärmatch i allsvenskan blev en spännande, nervös och krampaktig historia. Tyresö spelade bra och med sitt 7 mot 6 spel gjorde man det svårt för hemmalaget. Försvarsspelet fungerade bra för hemmalaget men det fanns mer att önska i anfallsspelet. Efter HFK gått fram till 2–0 i matchinledningen var det Tyresös halvlek. HFK lyckades inte ta vara på det övergivna Tyresömålet och när man fick spela uppställt anfallsspel var det Tyresös målvakt som stod i vägen. Trots detta var Tyresös ledning bara en boll i halvtid, 11–12 efter 30 minuter.

Var det slarvigt anfallsspel i första halvlek så blev det inte någon bättring i början på andra. Tyresö gick ifrån och ledde efter åtta minuter med fyra bollar, 18–14, och uppförsbacke för hemmalaget. HFK ger sig dock inte och när man förändrar försvarsspelet till 5–1 försvar börjar man komma tillbaka i matchen. Uros i hemmamålet börjar hitta rätt och efter 16 minuter är det kvitterat, 21–21. Sen följs lagen åt och slutminuterna blir dramatiska. Karl Jönsson skickar in 27–26 från kanten när det återstår en och en halv minut vilket visar sig bli segermålet, Tyresö kastar bort sitt sista anfall och HF Karlskrona står som segrare i seriepremiären.

Skönt med en vinst i en premiär trots att spelet inte kuggar i som det ska och det är, till slut, poängen som räknas. Två sköna och viktiga poäng. Nästa match spelas på bortaplan mot VästeråsIrsta på söndag den 25/9 klockan 17:00. Då hoppas vi att premiärnerverna har släppt och att laget kan minska slarvfelen i anfallsspelet.

Se till att bli månadssupporter via Solidsport, då ser du alla våra matcher samt ser till att del av intäkten går till klubben: https://solidsport.com/hfkarlskrona-herr/monthly_supporter