Peter Iverfeldt ny assisterande tränare

Idag kan HIF Karlskrona meddela att ny assisterande tränare för herrlaget blir Peter Iverfeldt. Peter har en lång handbollskarriär bakom sig och har länge varit barn- och ungdomstränare i klubben. När Pernilla Andersson klev över i en roll som utvecklingsansvarig var fokus för sportgruppen att tillsätta rollen som assisterande tränare till Mathias Ekstrand.

– Det känns roligt att vi kan hitta en sådan kompetent person som Peter i vår egen organisation. Det är också bra att vi som klubb kan visa att det går att utvecklas vidare även i sin tränargärning, säger sportchefen Tobias Karlsson.

Peter blir nu assisterande tränare till Mathias Ekstrand och de har redan hållit i ett antal träningar ihop. Peter har varit barn- och ungdomstränare i föreningen i många år och kommer senast som ansvarig för U- och J-lag.

– Det är väldigt inspirerande med en ny roll. Att bli tränare på elitnivå var tidigt min ambition. Samtidigt har resan med att få följa barnen längs deras utveckling varit fantastisk och gett mig en massa. Men när Tobbe och Mathias ställde frågan var jag inte direkt svårövertalad, säger Peter Iverfeldt.

Foto: Torbjörn Sunesson

Läs vidare