Påskpresent: Gustaf Hallén klar för HIF

Han var en av publikfavoriterna under tre säsonger. Därefter gick han till norska högstaligan en säsong och sedan till Aranäs där han varit i två år. Samma Aranäs som HIF förlorade mot i kvalet. Hallén var en av de tongivande spelarna i Aranäs men spelar alltså nästa säsong för HIF Karlskrona. En klubb han både uppskattar och har många minnen tillsammans med.

– Jag har många härliga minnen, inte minst från den fullsatta gamla idrottshallen och det trycket som blev när vi spelade. Intresset för handboll i Karlskrona är stort och det blir många roliga matcher, säger Gustaf Hallén.

HIF Karlskronas sportchef Tobias Karlsson är nöjd med att Gustaf återvänder till klubben på ett tvåårskontrakt.
– För oss betyder det mycket att Gustaf väljer att återvända till HIF och till Karlskrona. Vi får in lite mer erfarenhet i vår annars unga trupp, vilket kan vara värdefullt för oss, säger Tobias Karlsson.

Gustaf Hallén beskriver sig själv som en mer mogen spelare och människa som fått vara med om mycket dessa tre år.

– Jag ser mig själv som en skickligare playmaker och mittnia. Jag har fått vara med om mycket och testa saker som utvecklat mig. Rollen i Aranäs med att vara en av de äldsta i laget och stötta de yngre har jag uppskattat.

Tobias Karlsson håller med om Halléns utveckling och möjligheter i HIF:

– Förhoppningsvis får vi användning av hans kunskaper både i hans eget spel och i arbetet med att utveckla de andra spelarna i laget.

Flyttlasset till Karlskrona går i sommar då familjen även väntar tillökning.

– Papparollen utvecklar mig både i familjen och i laget. Jag ser fram emot att komma in med den rutin jag samlat på mig och kanske ge andra spelare lite lugn och ro. Jag står gärna längst fram om det blåser vilket kanske kan hjälpa någon att sänka axlarna och släppa pressen.

Gustaf delar bilden som klubben har om framtiden:
– Klubben har en otroligt stor potential. Det känns som att hela klubben tagit kliv framåt sen jag var där och det ska bli kul att vara en del i den utvecklingen. Jag får göra det jag älskar i en klubb som jag tror kan göra det väldigt bra. En fullsatt Brinova Arena inför Lejonen ser jag verkligen fram emot, avslutar Gustaf Hallén.

Foton: Torbjörn Sunesson

Läs vidare