PANG-dag i Malmö för vårt paragäng

Först flera matcher med det egna laget och sedan en avslutade landskamp mot självaste Danmark. Ni förstår vilken PANG-dag vårt paragäng hade i helgen va?

13 spelare, två ledare och hjälpsamma föräldrar begav sig till Malmö i söndags för att tillbringa en heldag i handbollens och kamratskapens tecken. 
– Vi åkte supertidigt på morgonen med både buss och bilar för att ta oss till Baltiska hallen. Våra matcher var en del i VM-veckan och att få komma och spela i en sådan stor hall blev så klart en stor upplevelse för våra ungdomar, berättar en av lagets ledare Amelie Nilsson. 

Dagen för HFK:s två lag inleddes med matcher mot lag från Malmö, ett mixat lag med spelare från Malmö/Kristianstad och flera lag från Danmark.
– Vi spelade korta matcher på miniplan med 3 utespelare och en målvakt i den så kallade gula klassen. Gul klass innebär lite friare regler så att det ska passa flera olika individer, och att de som behöver ha ledsagare får ha det. Jag upplever att alla tycker det var superkul att spela match mot andra lag men den stora höjdpunkten under dagen var när det var dags för ”landskamp” mot Danmark, berättar Amelie.

Den matchen spelades 4×10 minuter på storplan med sex spelare och en målvakt och det var ett stolt svenskt, mixat gäng som gick som segrare ur Öresundsstriden. 
– Glädjen i att få vinna den här matchen var otroligt stor och det syntes verkligen. Men jag känner också att hela den här dagen blev en fantastisk upplevelse för våra ungdomar. Kliva upp tidigt, åka buss, spela många matcher, träffa andra kompisar, dela med sig och ta emot små tips, ja allt kändes riktigt bra, berättar Amelie. De här ungdomarna har inte jättestort socialt nätverk, att få träffa andra handbollsintresserade är jätteviktigt för dem. Det är häftigt för oss ledare också, att få bidra till det här, och att få stå vid sidan om och lyssna på deras konversationer. Någon ville till och med stanna kvar i Malmö, skrattar Amelie!

BRA ATT VETA: Sedan förra året erbjuder HF Karlskrona parahandboll för barn och ungdomar med kognitiv funktionsnedsättning. Laget kallar sig HF Karlskrona PANG för när man skjuter så säger man ju pang, eller hur? 1-2-3-PANG! 

Känner du någon som vill testa på handboll med PANG-gänget? Här finns mer att läsa och länk till anmälan! HF Karlskrona PANG!

Läs vidare