P18 vann gruppen i USM – F18 avslutade bra

Under helgen har vårt P18 och vårt F18 spelat steg 1 i USM hemma i Brinova Arena. Grabbarna spelade i en femlagsgrupp med Ystads IF, Täby Centrum, Norrköping och Baltichov. Tjejerna spelade mot Lödde Vikings, Tyresö Handboll och Kristianstad HK.

Matchandet inleddes under lördagen där våra grabbar vann, lite överraskande, mot topptippade Ystads IF. Laget gjorde en helgjuten insats och vann den matchen med 28-27 efter avgörande i slutsekunderna. Med den energin in i andra matchen så stökades Baltichov av med 24-12. Idag blev det två segrar till mot Täby och Norrköping, vilket innebär att laget är direktkvalificerade till steg 3. Vi har alla en bitter eftersmak efter en svår skada på Carl Svensson i matchen mot Täby. Vi håller alla tummar för Carl!

För tjejerna var helgen klart tuffare. Tre tuffa motståndare i gruppen och det slutade med tre förluster. Avslutningen mot Lödde var riktigt bra och den får laget ta med sig in i kommande steg 2.

Vi kan tydligt se utvecklingen hos våra ungdomar och det var det viktigaste denna helgen.

Att arrangera USM är ingen lätt sak och det hade aldrig varit möjligt utan alla våra volontärer i USM-organisationen. Allt ifrån samordning, tävlingsledning, funktionärer, kioskpersonal och alla andra. Ingen nämnd och ingen glömd, men ett helt fantastiskt jobb av alla.

Läs vidare