Ordförande Örjan Nilsson: Vart är vi på väg?

Vart är vi på väg?

En bekant fråga som ofta förekommer i TV-programmet På Spåret. Mitt svar är – jag vet inte.

I min vildaste fantasi hade jag aldrig kunnat föreställa mig ett år som 2020 med en Covid-19 pandemi som kastat om hela vårt samhälle. Nu byter vi snart till 2021, men frågan är när vi kan se ett ljus i tunneln? Vaccin är på väg och låt oss hoppas att det kan lösa upp knuten. Självklart måste vi dock alla ha den största respekt för de rekommendationer gällande förhållningsregler som våra myndigheter utfärdar. Där finns inga kryphål. Det är tillsammans vi måste besegra den pågående pandemin.

Det var också tillsammans vi planerade handbollssäsongen. Våra två representationslag, tjejerna i division två och herrarna i allsvenskan, fick nya tränare. Alexander Masmanidis tog hand om tjejerna och Mathias Ekstrand tog över herrarna. Två spännande framtidsnamn. Vilken start våra tjejer fick, serieledning innan det tog stopp. Det känns riktigt tråkigt. Herrarna har fortsatt spela och finns med på övre halvan i den jämna serien.

Vi har tappat nästan 2 miljoner i intäkter under hösten. Spel utan publik, ingen försäljning i våra kiosker samt uteblivna arrangemang i Brinova Arena. 35% av våra tappade intäkter har vi fått i ”Coronastöd” från regeringens idrottsmiljard. Tufft läge med andra ord. Som ideell ledare i föreningslivet hinner vi inte jobba med idrott, utan nu gäller det att se till att överleva. Karlskrona kommun har inte visat något intresse att hjälpa oss med någon form av ekonomiskt stöd. Vi har haft ett antal möten med ansvarigt kommunalråd under de senaste sju månaderna, men inte fått någon respons. 

I dagarna har vi också fått besked av Svenska Handbollförbundet att vi inte får heja på laget under våra hemmamatcher. Vår fantastiska supporterförening har ju som bekant spelat in hejarramsor som vi kör ut via en högtalare från Lejonläktaren som numera är tom. Nej, nu skall Brinova Arena göras om till ett ”bibliotek”. Det skall vara knäpptyst. Ett beslut som jag inte har någon förståelse för. Ett ofattbart beslut av vårt förbund!

Jag lider också med Patrik och Emma i Trydes restaurang som går på tomgång.

Har ingenting varit positivt i år? Jo, absolut finns det många saker att peka på. Vårt stora stöd från våra supporter och samarbetspartner. Där kan vi verkligen prata om stöd i världsklass. Jag tar som exempel försäljningen av #hemmabiljetten som inbringade nästan 165.000:-.

Tack alla som köpt säsongskort och som inte kan se våra matcher live, utan får se våra matcher via vår TV-sändning. Alla ni är guld värda.

Sedan är jag stolt över våra ledare och representationslaget i allsvenskan, som aldrig vet om det blir match eller inte. Helt plötsligt kan det på fredagen komma ett besked att det inte blir någon match på lördagen. Motståndaren har några spelare som uppvisat Covid-19 symptom.

Vi har inget val. Vi måste ta oss igenom pandemin. Vi måste tro på det vi gör. Vi måste komma tillbaka med full kraft under 2021. Vi måste visa respekt för varandra. Vi måste hålla ut. Vi måste hålla avstånd. Under tiden måste vi hålla igång. Ta stärkande promenader. Låt oss hoppas att det kommer något riktigt gott ur det tillstånd som vi befunnit oss i under ett år. Till alla våra ungdomar vill jag säga, tänk positivt. Vi har mycket att ta igen när det blir dags för träning igen.

Trollspöet fram. När vi kommer in i augusti månad då är vi alla på G igen. Heja, heja.

Ett riktigt Gott Nytt år till alla oss.

Örjan Nilsson
Ordförande

Foto: Torbjörn Sunesson

Läs vidare