Ordförande Nilsson om silvret och framtiden

Grattis HIF Karlskrona! Silvermedaljen är bärgad.

Herrallsvenskan i handboll är färdigspelad. HIF Karlskrona bärgade silvermedaljen efter suveräna guldhjältarna, Hammarby IF, som vi naturligtvis gratulerar till en kanonsäsong.

Men vår prestation ligger inte långt efter. Vi gick in i denna märkliga säsong med Coronapandemin som en extra last. Vi satsade på en ny ung tränare full av idéer hur vår verksamhet  skulle kunna utvecklas i symbios med ungdomsverksamheten i Karlskrona Handboll.

Vi satsade på några unga talanger som skulle få möjlighet att utvecklas i vårt allsvenska lag. Vår sportchef, en gång världens bäste försvarsspelare, nu världens bäste sportchef, Tobias Karlsson, drog upp riktlinjerna tillsammans med vår sportgrupp och alla ledarna kring laget för de närmaste fem åren.

Vi drömde om en välfylld arena under säsongen innan pandemin kopplade greppet på oss alla. Bara att gilla läget helt enkelt utan publik och inga biljettintäkter mer än från våra trogna supportrar som köpte säsongskort.

Visst hade vi haft minst 1500 personer på varje match i serien och jag är övertygad om att vi sprängt 2000-vallen vid seriefinalen mot Hammarby (minst). Det kostar ju inget att drömma. Det måste man få göra ibland.

Vi i styrelsen och alla andra i olika kommittéer och roller i föreningen har fått jobba hårt med att få verksamheten att gå runt. Inte minst vår marknadschef, Kea Andersson, har slitit hårt. Vi måste rätta mun efter mage. Våra samarbetspartners och supportrar har verkligen ställt upp mangrant. Men snart hoppas vi att kunna jobba med idrott och inte bara med ekonomi.

Lagets prestation i årets allsvenska har varit av hög klass. Laget har verkligen kämpat tillsammans, även när vi hade halva laget sjuka i covid-19. Vid något tillfälle hade vi bara sju utespelare tillgängliga. Men då knöt vi nävarna och tog två viktiga segrar mot bland annat topplaget VästeråsIrsta.

Starkt, mycket starkt. Högsta betyg till laget och ledarna. Vi måste alla vara stolta över HIF Karlskronas framfart i näst högsta serien.

Nu väntar kval mot Aranäs för en plats i Handbollsligan. Bäst av fem matcher (först till tre segrar) är vad som gäller. (Läs mer: Detta gäller för kvalet)

En sak vet jag. Laget kommer att göra sitt bästa. Varje spelartröja kommer att vara blöt efter varje match.

Till sist vill vi från HIF Karlskrona slå ett slag för vår kvalbiljett, som kostar 100 kronor. Vi behöver verkligen den hjälpen för att klara säsongens slutspurt. Läs mer här: #KVALBILJETTEN – stötta och vinn

Tack och bock! Nu håller vi tummarna för en bra insats i kvalet. Handbollsligan eller allsvenskan säsongen 21/22 är frågan. Oavsett ser vi fram emot en ny säsong.

Örjan Nilsson
Ordförande
HIF Karlskrona och Karlskrona Handboll

Fotot på Örjan är taget av Torbjörn Sunesson.

Läs vidare

Årsmöte i HF Karlskrona

Under onsdagskvällen genomförde HF Karlskrona årsmöte för säsongen 2023/2024. Föreningen kunde återigen uppvisa ett positivt