Ordförande Nilsson efter premiären

Nytt lag, ny tränare, publikbegränsningar osv. Det var förutsättningarna för premiären i allsvenskan mot våra gäster från Torslanda. 26-27 blev resultatet efter en tuff match med ett heltaggat Torslanda. Det är bara att erkänna att viljan att vinna var större hos gästerna än hos oss.

25 omgångar kvar och vi måste alla visa tålamod. Vårt lag och ledare behöver stöttning för att komma vidare. Kritik är bra och befogat, men nu måste vi se framåt. Glöm inte att det också finns ett ord som heter beröm. Det ordet skall vi vara generösa med. Det finns alltid något positivt att plocka fram.

Redan på lördag skall vi bege oss till huvudstaden för ett möte med Hammarby. En intressant match som vi verkligen ser fram emot. Ingen tvekan om att Hammarby är en av seriefavoriterna, men vi känner oss verkligen laddade för att visa vad vi kan, vilket vi inte gjorde i gårdagens premiär.

Alla vi som jobbar i föreningen har en stark tro till årets trupp/ledare. Visst fanns förhoppningarna om en premiärvinst, men nu gäller det att gilla läget. Vi måste se framåt, vilket jag vet att alla Ni supportrar också gör. Se möjligheterna i fortsättningen, inte svårigheterna. Idrott är idrott och som vi alla vet går det upp och ner.

Jag vill passa på att säga, heja HIF, vi har mycket att lära, men med ödmjukhet och kämpaglöd i varje sekund på banan kommer vi vidare. Som jag skrev inledningsvis, 25 omgångar kvar och 50 poäng att spela om.

Nu vänder vi blad (som HM Konungen brukar säga) och laddar om. På lördag springer vi ut i anrika Eriksdalshallen som ett hungrigt lag från landet. Inte i brist på mat, utan ett hungrigt, revanschsuget gäng från staun.

Örjan Nilsson

ordförande

HIF Karlskrona

Foto: Torbjörn Sunesson

Läs vidare