”Önnered är ett oerhört kompetent lag”

Vårt herrlag tar sig an Önnereds HK på bortaplan under måndagskvällen. Det kommer bli en tuff men inte omöjligt uppgift för våra herrar som är klara för minst kval till ligan nästa säsong!

Efter segern mot LUGI står det nu klart att ni minst är klara för kval. Hur skönt var det att få ta en seger hemma i Brinova Arena igen?
– Det var väldigt skönt att vinna match igen, extra skönt att göra det på hemmaplan och på det sättet. Det ger oss en bra känsla och bättre självförtroende inför det som komma skall.

Ikväll väntar Önnered borta –  Hur har era förberedelser sett ut inför matchen?
– Vi har arbetet som vanligt med analys av vår egen match mot Lugi och sen blickat framåt och tittat på Önnered och hur vi ska ta oss an dagens match. 

Det kommer bli tufft ikväll, Vad hos Önnered bör vi främst se upp med?
– Väldigt mycket, det är ett kompetent lag som länge satsat rejält och nu välförtjänt tagit sig till en efterlängtad slutspelsplats. Jag tycker framförallt att det finns många bra spelare och olika hot på 9-meter. Rejäl skottkraft på vänsternio med Norrbrink, Blickhammar och Liaba, snabba och tuffa attacker med Forsberg och Segertoft samt fint assistspel av Zetterman. Men även på övriga positioner finns det mycket kvalité och en väldigt tufft lag att möta med mycket muskler i försvarsspelet och en rutinerad och skicklig målvakt.

De lär ju vara revanschsugna efter uddamålsförlusten i sista sekunden när vi tog emot dem här hemma i december… 
– Ja det blev en väldigt speciell match på alla sätt och Önnered känner säkert lite revanschlusta även fast jag tror att dom mest fokuserar framåt och på ett stundande slutspel. Vi tar såklart med oss den segern och kliver in med självförtroende och en tro på oss själva. 

Truppen, hur står det till i den?
– Lite skavanker här och där som vi får testa på uppvärmningen men vi åker med samma trupp som senast där Trym Skoglund och Karl Jönsson fortsatt ej är uttagningsbara på grund av skador.

Du ser matchen på TimeOut Lyckeby – boka bord på 0455-107 77. Matchen visas självklart även via https://handbollsligan.live/

Missa heller inte torsdagens sista ligamatch, då vi tar emot klara seriesegraren IK Sävehof. I samband med matchen ska vi fira vårt damlags avancemang – det vill du inte missa!

Biljetter hittar du här: https://www.nortic.se/ticket/show/198486

Läs vidare