Olafur Gudmundsson klar till 2026!

Idag kan HF Karlskrona mycket glädjande meddela att den isländske landslagsmannen Olafur Gudmundsson har skrivit ett treårskontrakt med klubben. Det är en mycket meriterad spelare som anländer till Karlskrona i sommar.

– Olafur är precis den spelartypen som vi har sökt efter. En niometersspelare som håller hög klass tillsammans med mycket erfarenhet. Vi ser fram emot att få jobba med honom under de nästkommande tre säsongerna, säger Tobias Karlsson, sportchef i HF Karlskrona.

Föreningens målsättning med det allsvenska laget är att bli bland de fyra bästa i serien och därmed som minst nå en kvalplats till Handbollsligan. Det målet är uppnått. Beroende på vilken serie laget spelar i nästa år kommer målsättningarna att arbetas om.

– Om vi tar steget upp till Handbollsligan blir Olafur en viktig pusselbit i att kunna hävda oss i högsta serien. Skulle vi spela kvar i allsvenskan kommer vår målsättning vara att ta steget upp nästa år. Med ett lag som redan nu tillhör toppen av allsvenskan, kryddat med en klasspelare som Olafur, är det rimligt att vi också ska kunna lyckas med det, säger Tobias Karlsson.

För Olafur Gudmundsson är det en flytt som han ser fram emot.

– HF Karlskrona är en spännande klubb som jag ser fram emot att bli en del av. Jag har bara hört bra saker om klubben och jag hoppas kunna bidra med rutin på den resan som klubben vill göra. Jag ser fram emot att träffa alla i både laget och klubben, säger Olafur Gudmundsson.

Olafur Gudmundsson
32 år
137 landskamper för Island
13 internationella mästerskap (EM/VM)
EM-brons, tre SM-guld

Klubbar i urval:
AG Köpenhamn
IFK Kristianstad
TSV Hannover
Montpellier
Amicitia Zürich

Foto: Magnus Lejhall (de två översta bilderna)

Läs vidare