Ola Lindgren förstärker ledarstaben

Foto: Kalle Parkkinen/Newspix24

HIF Karlskrona väljer att förstärka ledarstaben med en ny röst. Det är den tidigare svenske förbundskaptenen och erfarne klubblagstränaren Ola Lindgren som ansluter som tränarcoach.

Rollen som tränarcoach är ny och innebär att Lindgren blir ett par extra ögon och öron för befintlig ledarstab. Tränarcoachen kommer även tillsammans med tränarteamet att vara en del i planeringen av träningar och matcher.

– Vi känner att vi kan få ut mer av både spelare och ledare, därför känns det bra att få möjlighet att använda oss av Olas stöd. Den erfarenhet och kompetens han besitter tror vi kan bli värdefull för klubben både på kort och lång sikt, säger HIF Karlskronas sportchef Tobias Karlsson.

Ola Lindgren kommer att vara på plats i Karlskrona två till tre dagar per vecka och även finnas med vid matcher.

– Det är ett nytt uppdrag för mig och det känns spännande att få möjligheten att dela med mig av mina erfarenheter till Mathias och Peter. Förhoppningsvis kan jag bidra med något, säger Ola Lindgren.

HIF Karlskronas huvudtränare Mathias Ekstrand är positiv till förstärkningen.

– Det känns värdefullt för laget och för egen del att få in en sådan rutinerad och etablerad tränare att lära av. Jag ser positivt på möjligheten för både oss tränare och våra spelare, säger Mathias Ekstrand.

Ola Lindgren inleder sitt uppdrag den 1 december och uppdraget löper säsongen ut. Under januari kommer Lindgren att befinna sig på landslagsuppdrag och finnas tillgänglig på distans. Lindgren kommer att kombinera arbetet som tränarcoach hos HIF Karlskrona med sitt arbete som förbundskapten för det finska landslaget.

Läs vidare