Nytt steg i damsatsningen – Bobby Stubb blir sportsligt ansvarig

Inför säsongen sjösatte klubben en långsiktig satsning på damverksamheten där vi på sikt vill ta oss till eliten. Satsningen har hittills burit frukt. Vårt damlag vann igår sin tolfte raka seger på lika många försök.

Idag kan vi äntligen presentera att vi gjort klart med Robert ”Bobby” Stubb som sportsligt ansvarig för damsidan. Bobby var med och lade grunderna för Karlskrona Handboll och har varit i och kring klubben de senaste tio åren. Nu är han tillbaka i en officiell roll och han är taggad.

– Det här ska bli superroligt. Jag ser många möjligheter med att utveckla klubbens damverksamhet och om jag kan vara med och bidra till det så är jag väldigt nöjd. Att klubben så tydligt satsar på damerna och tjejerna är något som både triggar mig samt ger mig förhoppningar om att vi ska lyckas, säger Bobby Stubb.

Ett av damsektionens uttalade mål inför nästa säsong är att, likt herrsidan, skapa en sportgrupp under ledning av en sportsligt ansvarig. Redan nu inleds arbetet med att planera och skapa förutsättningar inför framtiden.

– Vi är väldigt glada att Bobby tar sig an uppdraget och vi tror att det här steget är vad vi behöver för att ytterligare lyfta vår verksamhet. Bobby stod högst på vår önskelista och nu ser vi fram emot ytterligare utveckling, säger Linda Hjorth, ansvarig för damsektionen.

Klubben har i princip en fördelning om 50-50 tjejer och killar som spelar handboll och vill i så stor utsträckning som möjligt ge alla samma förutsättningar att lyckas med sin handboll och nu tar klubben nästa steg.

– Strukturen på herrsidan fungerar väldigt bra och vi vill se samma upplägg på damsidan. Upplägget med en sportsligt ansvarig som har en grupp av kloka och kunniga individer till sin hjälp är vad vi vill skapa även på damsidan och då under ledning av Bobby Stubb. Vi tar steg hela tiden och det här känns helt rätt för att ha möjlighet att ta nästa kliv, säger Olof Ljungberg, klubbchef.

Läs vidare